in

Trucuri pentru a diminua simptomele mahmurelii

Mahmureala nu are leac, dar există câteva remedii care reduc stările neplăcute.

 

O petrecere care nu este stopită bine cu alcool parcă nu are farmec, așa consideră majoritatea atunci când vine vorba de distracție și voie bună. Și cum sărbătorile reprezintă un alt prilej pentru a consuma alcool este clar că tot mai mulți sunt “loviți” în această perioadă de nesuferita mahmureală. Până în prezent nu există un leac pentru ea și nici nu se dorește obținerea unor medicamente, deoarece astfel s-ar încuraja consumul excesiv de alcool.

Este cunoscut faptul că o cantitate moderată de alcool poate avea efecte benefice asupra sănătății, dar când se face abuz întregul organism are de suferit. Mahmureala apare în urma unei beții, intoxicații etilice, și cel mai adesea se manifestă prin dureri de cap, senzații de amețeală, greață, oboseală, sete, tulburări de dispoziție precum tristețe, apatie, depresie.

Pentru aceste stări neplăcute există câteva remedii. Trebuie menționat că ele nu vindecă mahmureala, ci doar îi reduc simptomele sau durata.

În primul rând, gata cu alcoolul! Zicala “Cui pe cui se scoate” nu se aplică aici.

Se recomandă să se bea apă și sucuri naturale înainte, în timpul și după consumarea alcoolului ca o măsură importantă de prevenire a simptomelor neplăcute în mahmureală. Aceasta din cauza deshidratării organismului și pentru menținerea echilibrului hidro-electrolitic. Se spune că pentru fiecare pahar de vin ingerat se consumă și două pahare de apă.

Aspirina se numără printre cele mai populare remedii împotriva durerilor de cap provocate de mahmureală, însă efectele sale sunt și mai bune dacă este luată imediat după consumul excesiv de alcool, înainte de culcare și înainte de instalarea mahmurelii. La fel de eficiente sunt și tabletele efervescente ce conțin vitamina B sau cofeină. Și sucul de lămâie face minuni, scurtând durata de mahmureală. Petrecăreții trebuie să știe că mișcare e sfântă. Câteva exerciții fizice pot îmbunătăţi buna dispoziţie. Dacă simptomele sunt grave și ajungi pe mâna medicilor atunci se intervine cu perfuzii ce conțin soluții saline bogate în electroliți, suplimente de vitamina B și alte substanțe care scurtează timpul de refacere.

 

Ai simțit senzația de mahmureală?

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum să revii la greutatea normală

Despresia de iarnă