in ,

5 metode de a te antrena fără echipament

Atunci când vine vorba de antrenamente și de a te pune în formă rapid, întotdeauna apar scuze. Majoritatea scuzelor sunt legate de echipament, mai exact de lipsa lui. Ei bine, îți propun 5 metode de a te antrena rapid, fără echipament sau cu un minim de echipament.

Fără alte introduceri, să purcedem:

1. Numărătoarea inversă. Alege exercițiul preferat și numămără de la 10 repetări până la 1 repetare. Mai exact, 55 repetări. Vezi articolul ăsta. Poți alege orice exercițiu și poți folosi aceeași metodă. Astfel de exerciții sunt folosite cel mai mult de băieții care lucrează în parcuri, știi despre ce vorbesc, calisthenics, da?

2. Antrenează-te ca un animal. Majoritatea ați folosit aceste exerciții în copilărie: mersul piticului, mersul ursului, mersul racului. Hai, că le știm. Aceste exerciții copilărești, oricât de prostuțe ar părea, vei vedea că sunt mai grele decât în copilărie și îți vor întări musculatura.

3. Folosește un pachet de cărți sau zaruri. E o medotă clasică, dar funcționează. Extragi o carte din pachet și numărul indicat va fi numărul repetărilor. Valabil și în cazul zarurilor.

VEZI SI: ECHIPAMENT NECESAR PENTRU A TE ANTRENA ACASA

4. Seriile piramidale. Sunt excelente pentru exercițiile cu greutăți, dar sunt perfecte și pentru antrenamentul cu propria greutate a corpului. Alegi o poziție grea, faci un număr maxim de repetări până la epuizare, după care imediat treci la o poziție mai ușoară și scazi numărul de repetări.

5. Blurpees – Este cea mai nouă invenție în materie de fitness cu propria greutate a corpului. Ai nevoie totuși de o bară de tracțiuni. Principiul e simplu: faci burpee, dar la revenire faci o tracțiune. Asta e o repetare. Execută cât mai multe repetări.

Ei? Așa-i că nu mai ai nevoie de echipament? Și acum ai cam rămas și fără scuze ;). Nu uita că mișcarea înseamnă fericire !

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Strategii de fitness ale vedetelor – cum să le adaptezi la stilul tău

Nu contează cum. Nu contează unde. MIȘCĂ-TE!