in ,

Agrișele și sucul din agrișe – terapie

Am început o mini-serie de povestioare cu și despre fructe și legume cu valoare terapeutică. Am vorbit puțin despre afine, acum e momentul să povestim despre agrișe și sucul din agrișe.

După denumirea lor latinească Grossularia Reclinata, agrișele sunt fructe care cresc în special în stare sălbatică, mai ales în zona Transilvaniei. Acestea sunt bobițe cu greutatea de până la 10 grame de culoare verde, roșie sau galbenă și se coc în lunile iunie și iulie.

agrise

Cu un conținut ridicat de acid citric și zaharuri, agrișele sunt bogate în provitamina A, vitaminele B1, B2, C, PP, acid pantotenic și săruri minerale.

CITEȘTE ȘI: AFINELE ȘI SUCUL DE AFINE – SUCOTERAPIE

În ceea ce privește indicațiile terapeutice, agrișele și sucul din agrișe sunt recomandate în reumatism, artrită și gută, dar sunt adjuvante și în obezitate, celulită, alcoolism și hipertensiune deoarece au o puternică acțiune de dezintoxicare. De asemenea agrișele pot fi consumate dacă sunteți în convalescență sau suferiți de astenie, depresie sau stări de oboseală.

Sucul de agrișe este un tip de suc concentrat, acid și acrișor. Având proprietăți diuretice și depurative, acest suc favorizează digestia, stilmulează funcțiile hepatice și ajută la eliminarea aciudului uric din sânge. Poate fi consumat cu succes de către diabetici deoarece este un suc cu un conținut scăzut de zaharoză.

VEZI SI: RECOMANDARI SUPLIMENTE MY PROTEIN

Un pahar de 300 ml de suc natural de agrișe, consumat în trei reprize în intervalul dintre mese vă poate ajuta în inflamații și litiaze urinare, artrită, gută și reumatism, hipertensiune arterială, astenie, depresie, icter și ciroză hepatică.

E? Ce zici, începi să consumi agrișe și suc din agrișe?

Toate bune, spor(t) în toate!

sursă foto

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply
  1. Salut mister.Te rog sa-mi dai un sfat ceva,daca nu te deranjeaza,am o problema de ceva timp legata de constipare si balonare..aceste doua simptome ma obstructioneaza sa pot manca cum trebuie si sa-mi iau suplimentele.Acum nu mai iau nici un suplimente si tot nu mi-a trecut.Am incercat cu probiotice,cu multa apa..degeaba..:((Fac sala de 8 ani si de cateva luni ma confrunt cu aceasta problema,nu inteleg de ce.Am facut ecografie abdominala,n am nimic..nu stiu ce sa ma mai fac.Sunt fff frustrat si deprimat:(..daca ai vreun sfat ceva nush,poate te-ai lovit si tu de asa ceva,ti-as ramane 4ever recunoscator!Iti multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bebelușa Ioana se menține în formă cu ajutorul unui PT

Mișcarea face bine – ediția de mare