Aromaterapia: uleiurile esențiale care te ajută să slăbești și să ai energie la sală!
Aromaterapia și-a dovedit efectele benefice asupra corpului, minții și sufletului cu mii de ani în urmă. Inhalațiile, masajul sau băile aromatice sunt tot mai iubite deoarece genereză o stare pozitivă și de relaxare.
Simțul olfactiv influențează rapid stările de dispoziție. Se poate crea o stare de bine utilizând uleiuri esențiale cu proprietăți “miraculoase” precum: busuioc, portocală, lămâie, trandafir, santal, grapefruit, mentă, lime, bergamotă, ylang-ylang etc.
Profită din plin de beneficiile uleiurilor aromatice! Specialiștii susțin că unele mirosuri inhibă apetitul, te ajută să slăbești, energizează organismul și te scapă de stres. Iată mai jos câteva uleiuri naturale care au un impact pozitiv asupra sănătății tale fizice și psihice!
1.Uleiul de măsline este de mare ajutor atunci când ești la dietă. Oamenii de știintă au descoperit că punând ulei de măsline pe masă în timp ce mănânci te poate ajuta să-ți menții silueta pentru că mirosul te face să te simți sătul. Extractele de aromă din uleiul de măsline ne pot face să ne simțim mai plini, reducând astfel aportul de calorii cu aproape 200 pe zi.
2. Pentru a avea un trup de invidiat este nevoie, pe lângă o alimentație sănătoasă, și de mișcare. Astfel, înainte de antrenamentul fizic cel mai indicat este uleiul esențial de mentă. Potrivit cercetărilor în domeniu, menta îți schimbă dispoziția, ești mult mai alert, iar rezistența crește vizibil.
3. Benefic este și uleiul de arnică, recomandat atât înainte, cât și după o activitate fizică. Masajul îţi va încălzi muşchii şi va preveni leziunile.
4. Uleiul de măceșe atenuează aspectul celulitei, ajută la combaterea vergeturilor și etompează ridurile. Conținutul uleiului vegetal este bogat în vitamina A (retinol), vitamina C, fier și acizii grași esențiali omega 3 și omega 6.
5. Dacă ai o zi aglomerată, iar proiectele te copleșesc trebuie doar să miroși puțin ulei esențial de rozmarin. Oamenii de știință au decoperit că rozmarinul are proprietăți uimitoare asupra creierului. Aroma te ajută să te concentrezi și să fii mai productiv atunci când vine vorba de sarcinile cognitive. Motivul?! Ești mai fericit și parcă totul merge ca pe roate.
6. Uleiul esențial de lavandă este renumit pentru relaxare și răsfăț, de aceea este perfect pentru un somn liniștit.
7. Scorțișoara este populară pentru numeroasele ei benefiicii. Astfel, uleiul produs din acest condiment are puterea să reducă anxietatea, oboseala și stresul.
8. Vrei să pari mai tânără cu 6 ani în ochii bărbaților?! Atunci folosește o loțiune ce conține ulei esențial de grapefruit. Potrivit cercetătorilor de la Smell and Taste Institute din Chicago, aroma de citrice dă o senzație de prospețime și de energie. Astfel, cei din jur te percep mai tonică, tânără și plină de viață.
9.Unul dintre cele mai puternice afrodiziace este uleiul de ylang-ylang. Mirosul stimulează dorința sexuală, energia erotică și este perfect de utilizat după ce ai apelat la crema cu aromă de grapefruit ( vezi nr.8).
10. Moscul sintetic este o substanță chimică sintetică, al cărei miros imită pe cel al moscului natural. În industria cosmetică el se obține din amestecul de uleiuri de ambră și angelică, cu rolul de a amplifica excitația sexuală. Moscul natural este o secreție a unei glande speciale situată între ombilic și organele genitale ale căpriorului siberian (Moschus moschiferus), folosită pentru a transmite semnale sexuale. Mirosul emanat este puternic, aromat și foarte persistent. În Egiptul antic se știa dacă o femeie este sau nu la ovulație în funcție de răspunsul ei sexual la mirosul uleiului de mosc natural.
Tu ce preferințe ai în aromaterapie?