in

Ce faci cand obosesti?

Ma stiti ca sunt nebun cu sportul, nu mai e un secret pentru nimeni ca promovez miscarea pe unde si cum pot.

Dar oricat de sportiv as fi, sunt totusi om. Iar omul e facut in asa fel incat nu poate functiona la parametrii normali fara odihna. In ultima vreme cred ca am exagerat putin cu miscarea… Asa ca m-a cam lovit o oboseala destul de urata si incep sa fiu contraproductiv.

Pe langa sala, am cursurile de inot si bonus ma antrenez pentru triathlonul din Mamaia. Nu ma plang! Iubesc miscarea, iubesc sportul, doar ca pe langa asta am o pisica nebuna care ma trezeste la ore dubioase.

Deci programul meu actual e unul destul de neprietenos: trezirea la 5, 6 cel tarziu 7 – la 8 sunt in sala – la 10.30 sunt inapoi acasa pentru un dus rapid si pentru o mancare pe fuga – la 11 si ceva sunt la birou – la 18.30 sunt acasa pentru un alt dus si pentru o alta mancare pe fuga – la 19.40 sunt la Body Art pentru cursurile de inot cu Laurentiu – in jurul orei 23.45 sunt acasa – adorm pe la un 01.30, chiar 02 si ceva… (printre picatele ma mai dau si pe interneti, in interes de serviciu sau personal)

Concluzia: dorm putin si fac miscare multa -> deloc OK. Nu as vrea sa renunt la antrenamente, pentru ca toate imi sunt folositoare, toate ma ajuta…

Am doua solutii: fie imi iau concediu/vacanta (ceea ce o sa fac abia din 13 august – si oricum stim ca in concedii/vacante nu ne odihnim), fie incerc sa dorm mai mult. Dar problema mea e ca nu prea am cum/cand sa dorm mai mult. Si atunci ce solutie mai am?

Tu ce faci cand esti obosit? Cum scapi de oboseala?
Sursa foto.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

4 Comments

Leave a Reply
  1. exact aceeasi problema o am si eu, dupa ce m-am ambitionat acum 4 luni si m-am dedicat unui regim de antrenamente criminal pentru mine. 2 ore la sala dimineata (asta doar de 3 ori pe sapt, in celelalte zile inlocuiesc cu exercitii acasa), box cu umbra o ora si ceva cand vin de la servici, alergat o ora seara(noaptea). 6 zile pe sapt. Avand in vedere ca sunt fumator si ca imi pierdusem conditia fizica ma cam lesina, dar nici nu imi vine sa o las mai moale, ba din contra fac din ce in ce mai mult.

    Ma trezesc pe la 10, dar nu apuc sa ma pun in pat inainte de 2-3 si nu reusesc sa adorm pana pe la 4. E nasol si nesanatos.

    in concluzie, astept acelasi raspuns ca si tine :)) (desi nu cred ca exista)

  2. vorba aia ” cui pe cui se scoate” nu e valabila in cazul supraantrenamentului ca aici ai ajuns tu de aia esti asa slabit si obosit + ca nu te alimentezi cum trebuie:). Eu cand intru in supraantrenament fac pauza acitva(fac alte exercitii fizice mai putin solicitante), asta daca nu ma pot odihni.

  3. poate, temporar va ajuta o receta de energetic naturist precum miere si nuci. Un alt factor e consumarea a 2 litri de apa zilnic. alta optiune ar fi suplimentele pe bază de plante, care conţin extracte naturiste şi foarte folositoare, de exemplu care ameliorează rezistenţa organismului.
    Somnul oricum este necesar. Aici doar disciplina este necesară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Influencerii sunt oameni, deci UMANI

De gustibus…