in

Crioterapia

Crioterapia sau cum te ajută frigul să te menţii tânăr…

Criosauna şi criomasajul – Parte a medicinii integrative, crioterapia a fost folosită încă din Antichitate pentru a calma durerea, a reduce inflamaţiile, a îmbunătăţi sănătatea şi a preveni bolile. În prezent, terapia prin frig a fost reinventată şi este la mare căutare printre vedetele internaţionale sau autohtone care doresc să slăbească rapid, să fie tinere şi frumoase.

Criosauna este o ramură a crioterapiei şi constă în răcirea simultană a întregii suprafeţe a corpului uman în mediu gazos, cu temperatură extrem de scăzută. Ea este opusul unei saune convenţionale, organismul fiind expus pentru foarte scurt timp (1 – 3 minute) la o temperatură cuprinsă între -120°C şi -180°C.

Senzaţia percepută în timpul procedurii este suportabilă, iar corpul nu îngheaţă, deoarece aerul este foarte uscat. Specialiştii susţin că prin această procedură se elimină stresul, se stimulează sistemul imunitar, se reglează activitatea hormonală şi metabolismul, se îmbunătăţesc funcţiile sexuale.

Să nu uităm nici de numeroasele beneficii cosmetice:

– reduce celulita

– întinereşte corpul şi previne îmbătrânirea

– are efect anti-rid

– ajută la controlul supraponderabilităţii numai în combinaţie cu un regim alimentar echilibrat şi mişcare

Criosauna are şi efecte curative: recuperarea după traumatismele sportive, dar şi refacera rapidă a capacităţilor sportive după efort prelungit. În cursul procedurii, persoana intră în criosaună purtând doar lenjeria intimă, mănuşi şi ciorapi. Primul efect se poate observa după terminarea procedurii şi constă în apariţia unei stări de bine, prin eliberarea de endorfine. După aproximativ 4 şedinţe apar primele efecte de reducere a greutăţii. Repet, doar în combinaţie cu sport şi dietă! Pentru rezultate persistente în timp, sunt recomandate 10-20 de proceduri.

Criosauna este foarte iubită de clienţii fideli centrelor wellness&spa, sportivii de performanţă sau pacienţii unor centre de sănătate.

O altă tehnică la fel de populară este criomasajul sau masajul cu gheaţă, folosit de secole datorită efectelor benefice pe care le are în diferite afecţiuni acute.

Cum se face?

Se execută manevre de tipul efleurajului (netezirii) şi a fricţiunilor executate cu gheaţă chiar pe zona afectată sau în jurul acestei zone, când este vorba de răni. Gheaţa nu poate fi aplicată ca atare, de aceea se folosesc recipiente special destinate unei astfel de proceduri sau, mai simplu, se înfăşoară gheaţa în materiale textile care să permită aplicarea ei timp de 20-30 de minute.

Efectele obţinute sunt:

– de înlăturare a durerii la suprafaţă

-vasoconstriţie rapidă urmată de vasodilataţie ce duce la înroşirea zonei

– aportul masiv de oxigen şi substanţe nutritive

– eliminarea mai rapidă a toxinelor

Frecvenţa aplicaţiilor este de câteva ori pe zi, timp de 20-30 de minute, în funcţie de toleranţa clientului/pacientului. Se foloseşte în tratarea inflamaţiilor, edemelor posttraumatice şi a escarelor (rănilor). Criomasajul este indicat şi în tratamentul complex în acnee, rozacee, seboree, având acţiune sebostatică, antibacteriană şi antiinflamatoare.

Ai încercat până acum această metodă terapeutică și antiaging? Dar hidroterapia?

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

How to do JUMPING JACKS

How to do BURPEES