in

Cu 2 euro poți să găsești un copil pierdut!

Începând cu data de 1 decembrie, “Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual” – FOCUS, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune şi Radio România Actualităţi, lansează “Un copil găsit“, o campanie de conştientizare şi strângere de fonduri pentru găsirea copiilor dispăruţi. Cu un simplu SMS la 8841 (număr valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote – * Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Cosmote și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.), oricine poate dona 2 euro pentru a ajuta un copil dispărut să se întoarcă acasă.

Campania “Un copil găsit” îşi propune să strângă cel puţin 15.000 euro. Este nevoie, astfel, de cel puţin 7.500 de români dornici să sprijine cu 2 euro cauza copiilor dispăruţi şi să îi ajute să se întoarcă acasă. O parte dintre banii strânşi vor fi investiţi pentru a acoperi cheltuielile operaţionale ale centrului. Ne propunem, de asemenea, să informăm publicul român cu privire la principalele riscuri la care copiii sunt expuşi în momentul dispariţiei dar şi la cauzele ce stau la baza dispariţiilor în România.

Campania se desfăşoară în perioada 1 – 31 decembrie, la nivel naţional.

“În fiecare caz de dispariţie a unui copil esenţiale sunt primele ore de intervenţie, mai ales în cazurile grave în care vârsta copilului este foarte mică. De asemenea, acordăm o importanţă la fel de mare şi activităţilor pe care le desfăşurăm după ce copilul a fost găsit de către instituţiile cu atribuţii în acest sens. Echipa de specialişti a centrului nostru, formată din asistenţi sociali şi psihologi, sprijină atât copilul cât şi familia pentru a depăşi momentele dificile prin care au trecut, având ca scop diminuarea traumei produse şi întoarcerea la o viaţă normală. O contribuţie mică, de doar 2 euro, poate ajuta la găsirea unui copil.”

– Andreea Adam, coordonator operaţional FOCUS.

De ce donaţii pentru copii dispăruţi?

Primele ore de la dispariţia unui copil sunt foarte importante. Copilul poate intra în contact cu persoane răuvoitoare (care, spre exemplu, îl pot racola într-o reţea de prostituţie sau cerşetorie etc.), se poate accidenta sau îmbolnăvi. Cu cât copilul petrece mai mult timp departe de familie, cu atât riscurile sunt mai mari. În acelaşi timp, la vârste fragede, timpul petrecut în singurătate, departe de locurile şi oamenii apropiaţi, sunt traumatizante pentru copii. Sentimentele negative trăite în această perioadă pot afecta copilul pe termen lung. De aceea este nevoie de intervenţie rapidă, iar centrul Focus oferă asemenea sprijin 24/24.

De ce pentru centrul Focus?

Centrul administrează linia europeană unică de urgenţă pentru dispariţii de copii – 116 000, ce intervine complementar alături de Poliţie în cazurile de dispariţii. În acelaşi timp centrul desfăşoară şi activităţi de prevenire în România. Personalul specializat oferă consiliere familiilor copiilor dispăruţi pe toată perioada căutarii şi după momentul găsirii. În cei peste 6 ani de activitate centrul a administrat peste 2400 de sesizări de dispariţii de copii.

Centrul Focus este singurul ONG din România ce intervine în domeniul copiilor dispăruţi, alături de Poliţia Română. În prezent, centrul oferă anual suport pentru aproximativ 400 de sesizări de dispariţii de copii. Creşterea bugetului centrului este esenţială pentru buna funcţionare a liniei de urgenţă 116 000.

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact este: Andreea Adam – coordonator operaţional, andreea.adam@copiidisparuti.ro.

Detalii suplimentare despre centrul FOCUS puteţi găsi pe site-ul oficial.

Despre Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – Focus:

Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – Focus a fost înfiinţat in anul 2007 la iniţiativa doamnei Mihaela Geoană, cu finanţare din partea ICMEC si a Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual. Scopul asociaţiei este să intervină alături de autorităţile competente în prevenirea şi soluţionarea cazurilor de dispariţie şi exploatare a copiilor. Focus a lansat şi operează în România începând cu luna mai 2009, numărul unic european 116000 pentru sesizarea dispariţiilor de copii.

În cadrul programului “Safer Internet”, finanţat de Comisia Europeană, Focus a dezvoltat şi primul Hotline ca punct de contact civil pentru utilizatorii de internet, la care aceştia vor avea posibilitatea sa raporteze orice material cu conţinut pedo-pornografic precum şi alte tipuri de conţinut ilegal.

Asociaţia Focus este membru cu drepturi depline al Centrului Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC), al Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi și Exploataţi Sexual (MCE) şi al organizaţiei INHOPE. La nivel naţional, FOCUS face parte din Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) şi Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Voluntariaul – VOLUM.

Te bagi?! Donezi și tu doi euro?!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 minute, 6 tipuri de genuflexiuni!

Abonamentele stomatologice