in

Cum să ne exersăm bunele maniere în sala de sport!

Știai că bunele maniere și bunul-simț merg mână în mână chiar și la sala de fitness?!

De cele mai multe ori, cei care frecventează o sală de forță sau un club de fitness uită, nu aplică sau chiar nu cunosc normele de bază ce trebuie respectate într-o astfel de locație.

În articolul de față se gasesc câteva reguli de bun simț pe care orice practicant trebuie să le respecte! Cum să ne exersăm bunele maniere în sala de sport!

– Igiena este extrem de importantă, în special atunci când facem mișcare, de aceea nu uita să folosești tot timpul prosopul. De asemenea, utilizează cu încredere dușul și deodorantul. Nici încălțămintea de schimb nu este de neglijat.

– Aparatele de fitness se șterg după fiecare utilizare, astfel te asiguri că orice urma de transpirație dispare, iar colegul “de suferință” le poate folosi cu încredere după tine.

– O altă regulă, de la sine înțeleasă, este să te respecți pe tine, cât și pe cei din jur. Fii decent, atât în sală, cât și la vestiar! Poartă o vestimentație adecvată și respectă normele interne impuse de clubul de fitness pe care îl frecventezi.

– Nu monopoliza un anumit aparat, mai ales când mai sunt și alți clienți care așteaptă să-l folosească.

– Întotdeauna când dorești să utilizezi un aparat întreabă mai întâi dacă este liber. Dacă este ocupat, nu presa persoana respectivă să se grăbească. Aici se aplică cu succes proverbul: “ Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”!

– Să nu uităm nici de folosirea exagerată a telefonului mobil.

– Și nu în ultimul rând, este de bun simț să-ți așezi la locul lor materialele pe care le-ai utilizat.

Lista rămâne deschisă. Pe tine ce te deranjează când mergi la sală?

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ALEGERI 2014 – INADMISIBIL

Greșeli comune în antrenamentul sportiv