in

Deci inca se poate! Speranta moare mereu ultima.

Ieri va spuneam despre mizerabila birocratie din RRomania si va rugam sa va implicati si voi, mai ales ca nu e vorba de bani ci de o simpla hartie semnata de voi, pentru a se pune mai apoi o semnatura pe un act care sta intre Magda si sansa ei la viata.

Iata update-ul:

3 marie Peste 300 de scrisori de sustinere semnate. Zeci de oameni dau vestea mai departe. Alte zeci se apuca si scriu chiar si de mana. Chiar si din Tibet…
– Pro Tv stabileste la sedinta de sumar ca a doua zi o echipa sa mearga cu Magda la Milano si o alta cu noi la Bucuresti.
– Alti cativa jurnalisti isi manifesta interesul de a ne ajuta sa fortam putin limitele unui sistem obosit si nedrept!
– Jurnalul National – MISCAREA DE REZISTENTA sustine actiunea noastra http://www.jurnalul.ro/stire-lupta-cu-sistemul/impotriva-birocratiei-din-romania-pentru-viata-537511.html
– Evenimentul zilei preia cazul Magdei de la noi si demareaza propria campanie: “Birocraţia care ucide”. (Printr o petitie data cititorilor la semnat, se cere Ministerului Sănătăţii să renunţe la prevederile legislative care condamnă la moarte mulţi români cu boli grave! Petiţie depusă şi la Consiliul pentru Combaterea Discriminării. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/888405/De-cinci-ani-in-lupta-cu-leucemia/

Deci putem spera inca!

UPDATE:


Peste 1000 de scrisori si atentia sporita mass-media:

4 MARTIE

– ora 9: 45 rezumatul actiunii noastre in matinalul RFI. Purtator de cuvant, agentul de implinit dorinte al zilei, Mirela Rus : http://www.rfi.ro/rubrici/blog_trotter_matinal/Cazuri-sociale.html
– ora 11:00 Mirela mai printeaza cel putin inca 100 de scrisori primite pe e mail si porneste spre locul de intalnire stabilit!
– ora 13:00 Mirela ii intampina pe toti cei care au colectat scrisori de sprijin in fata sediului CASMB. Jurnalistii au fost si ei acolo Mediafax, Rompres, Jurnalul National, Realitatea, Pro TV
– Presedintele-Director General al Casei, caruia i am scris noi scrisorile, a desemnand-o pe dr. Anamaria Nitulescu, medic-sef al CASMB, sa ofere declaratii de presa pe marginea cazului Magdalena Ciobanu.
– Mirela depune si inregistreaza 956 de scrisori de sustinere pentru Magda!
ora 14:00 Mirela, Sanda Nicola si Mioara Radu (PR Acasa Tv ) insista sa asiste la discutiile jurnalisti – CASMB, in calitate de reprezentanti a peste 1000 de contribuabili care au trimis scrisorile de sustinere pentru Magda! Cristina Calinoiu, purtator de cuvant al institutiei, are amabilitatea sa le faciliteze acest lucru.
– Domnii de la CASMB au fost aparent draguti. Ne au explicat ca Magdei ii lipseste de la dosar un document al doctorului curant, care sa ateste ca boala in stadiul acesta nu se poate trata in Romania! Mai de voie, mai de nevoie, cu camerele de filmat pe ei, cu Mirela, Sanda, Mioara si ceilalti care purtau in brate semnaturile a peste 1000 de oameni, doamna care ar urma sa dea aceasta semnatura a promis ca daca vom reveni cu hartia care lipseste la dosar si acesta va indeplini prevederile legale in vigoare, va reveni asupra acestui caz si va prelungi formularul E112. Acum, daca am intrat in joc, jucam. Nu am scris o scrisoare de sustinere si dormim linistiti:) Echipa noastra isi concentreaza atentia pe obtinerea acelei hartii si lamurirea misterului care planeaza oarecum in jurul ei. Atata vreme cat aceasta a existat deja de trei ori si a fost ok nu prea reusim sa intelegem unde se rupe armonia. De ce, de data asta, medicul nu a pregatit certificatul respectiv conform normelor cerute, desi se pare ca e identic cu celelalte aprobate de ce umbla vorba prin targ ca medicii curanti sunt speriati si aproape santajati de Casa de Sanatate, de ce Magda “nu este cel mai grav caz”. De ce trebuie sa se hotarasca o data daca traieste sau moare? Si ce daca revine ptr prelungire? in loc sa se bucure ca a supravietuit, statul (format tot din oameni), oboseste si ii propune ca alternativa rezidenta in Italia. Am avea nevoie acum alaturi de noi de medici, de specialisti, ca sa gandim si solutii alternative!
– CASMB emite un comunicat de presa care incepe cu “Urmare a articolelor aparute astazi in presa centrala referitoare la cazul doamnei Magdalena Ciobanu si a scrisorilor de sustinere, sosite incepand de ieri la CASMB, dorim sa facem urmatoarele precizari…” si urmeaza un document specific prin care se spala elegant si legal pe maini. Un om simplu, de la tara, n ar fi inteles nici cu dictionar explicatiile si s ar fi dus acasa asteptand sa moara. Documentul se termina astfel:”Dorim sa precizam ca in momentul in care pacienta va depune raportul medical intocmit cf prevederilor legale in vigoare , CASMB va elibera formularul E112″
– ora 16. Mirela primeste inca 48 de scrisori pe e mail:)
– ora 19 Sanda Nicola continua dezlegarea misterului. Impreuna cu Mirela reiau analiza povestii de la 0. Cu documente, discutii pe skype cu Magda si apropiatii ei, strategii! Comunitatea de agenti si prietenii lor implicati in caz le sunt alaturi! Nimeni nu depune armele!
ora 19:30 Televiziunile nationale si presa centrala pun pe tapet subiectul E112. Antena 3 dezbate subiectul operatiilor in strainatate, felul in care se pot lua bani de la stat, brambureala de la Casa de Sanatate, etc. Pro Tv difuzeaza stirea cu povestea Magdei, inclusiv cu imagini luate astazi la Milano (Agentii o vad pentru prima data pe Magda:) Realitatea Tv ia in calcul un posibil sprijin mediatic pentru cei aflati in astfel de situatii. Credeati ca cele 1000 de scrisori pe care le am adunat au fost degeaba? NU! E dovada ca, asemeni povestii cu calul Troian, am intrat la ei in cetate!
– 0ra 21:30 Magda se bucura si ne multumeste pentru implicarea fiecaruia dintre noi. E foarte important sa simta ca nu e singura in batalia asta! Sanda a povestit mult cu ea si cu prietenul ei. “Le este teama ca demersul nostru ii va crea probleme doctoritei Oana Ciocan, pentru care are o stima deosebita si multa recunostinta. Vrea sa stie toata lumea ca nu o considera sub nicio forma vinovata pentru situatia in care se afla, ar fi vrut sa-i spuna personal insa nu i-a raspuns astazi la telefon. Magda crede ca doamna doctor e suparata pe ea, se framanta din cauza asta iar pe mine una ma innebuneste framantarea asta a ei acum, cand trebuie sa-si conserve toata energia ca sa lupte pentru viata.”
– ora 22:00 Oana Bucur face rezumatul zilei agentilor de implinit dorinte si a drumului lor la CASMB: ” Am dat mana cu fetele si baietii ! Am stat in frig si am imblanzit bodyguarzii CASMB, am numarat semnaturile. Acolo gandul meu bun s-a intalnit cu gandul multor oameni buni ! Scrisorile adunate de Natalie miroseau a parfum. Sotii Radulescu m-au uns la suflet, Nuami era sa isi uite actele la mine si Anca, pe care o cunosc de cand lumea, de pe FB desigur, mi-a oferit un drum de intoarcere ! Cand am coborat era sa ma calce o masina . Amu sunt linistita si pot respira in voie, ca am si uitat cum se face de azi dimineata :) Multumesc !
Mirela mi-a dat lectia despre calm si blandete azi. Despre bun simt ! Sanda Nicola pe cea a energiei si simplitatii ! Noi am dat examen la…. frig, intr-adevar ! Si am trecut clasa , sper ! Raluca, cred,a fost numele ambelor colege de numarat semnaturi . Ralucilor, timpul cat Mirela a fost in audienta a fost luuung, sau numai mie mi s-a parut asa? Am socializat mai bine decat la Petrecerea Feibuchistilor. Ne-a ajutat cauza !
Nu imi iese din cap mesajul magdei cu NU MAI POT ! Nu i am retinut pe toti care au fost acolo, poate ne ajuta ei cu un semn ptr update pe blogul agentiei, am stat mai mult pe hol sa numar foile ….Ana Maria Adam, Anca Dinca, Raluca Mateescuu, Miki, Natalie Ester, Marius Calugarita, Luciana Radulescu si minunatul ei sot, Petru Stratulat….Nuami Dinescu, si au mai fost multi care doar au venit au predat scrisorile si au plecat..zoltan parca….se stiu ei, dar sa ne ajute sa i stim si noi:)”

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sa mai fim si seriosi. Magda are nevoie de noi!

The Sweetest Pussy