in ,

Dietă de îngrășare

Toată lumea caută diete pentru slăbit, regimuri alimentare slabe în calorii și așa mai departe. Însă sunt foarte mulți care își doresc să pună câteva kilograme pe ei, într-un mod sănătos, evident. Pentru ei vreau să vorbesc despre ce înseamnă dietă de îngrășare.

O siluetă excesiv de slabă poate avea diferite cauze, nu neapărat datorate unei stări patologice cum sunt slăbirea de creștere sau ereditatea de familie. Când silueta slabă nu este datorată unei boli se poate interveni cu o dietă. De cele mai multe ori, cei cu un fizic subțire încearcă să își sporească masa musculară, dar limitează grăsimea, astfel încât este suficient să urmeze în afara regimului un program de activitate fizică și se pot îngrășa (pot pune masă musculară, pot lua câteva kilograme) într-un mod sănătos, fără să se îmbuibe cu dulciuri și cu grăsimi.

Iată câteva reguli simple pe care trebuie să le respecți, atunci când vine vorba de o dietă de îngrășare:
– introdu zilnic o cantitate de carbohidrați cuprinsă între 50 și 55% din energia totală
– încearcă să limitezi carbohidrații simpli
– nu consuma mai mult de 5 grame pe zi de grăsimi hidrogenate
– nu consuma prea multe proteine de origine animală. poți înlocui de cel puțin 2-3 ori pe săptămână carnea cu pește, în alternanță cu legume
– consumă multe fructe și legume proaspete, de preferat cele sezoniere

Genul acesta de dietă este indicată în cazuri de slăbire patologică, dar contraindicată în caz de slăbiciune datorată unor probleme de sănătate.

Exemplu de meniu de îngrășare sănătoasă (3500 calorii):

* Mic dejun: 1 ceașcă de cafea cu zahăr, 150 grame de pâine, 50 grame de gem, 1 kiwi.
* Gustare: 1 măr și arahide prăjite.
* Prânz: 150 grame paste din grâu integral cu parmezan ras, 200 grame roșii, 150 grame somon la grătar, 200 grame salată verde.
* Gustare: 100 grame de ciocolată, 300 grame lapte.
* Cina: 200 grame pâine, 300 grame fasole verde, 200 grame piept de curcan.

Meniul de mai sus este doar un exemplu, cu puțină atenție îți poți alcătui chiar tu un meniu zilnic pentru a lua în greutate într-un mod sănătos. Atenție, antrenamentul personalizat este extrem de important și el!

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

sursa foto

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

5 Comments

Leave a Reply
  1. buna:) vreu sa ma ingras si nu stiu cum ,am incercat toate:mancare multa nu a mers,am luat proteine rapid mass nu a mers, am incercat cu sala am reusit sa pun cateva kg si apoi am staganat la aceeas greuate de 53 de kg . nu stiu ce sa ma mai fac .. specific ca am inaltimea 1.77 si am 53 de kg la 18 ani. Imi doresc o greuate de 60 de kg … este dificil sa obtine greuatea dorita ?

  2. dieta ta de ingrasare e camsimpluta , si fac pariu ca nu are sanse de reusita pentru absolut nici un individ cu arderi rapide , un stil de viata activ ( munca , scoala etc. )si care mai merge si la sala . Iertare ca intervin aiurea , nu vreau sa atac nimic, dar daca tot dai sfaturi , zile tinerilor cum sa ia in masa musculara direct, nu cu ocolisuri . Ori le ceri bani din start , ori ii inveti tot ce stii pe gratis. Cu ceea ce ai scris tu acolo , nimeni nu se ingrasa in 6 luni de zile nici macar 3 kg.

    • Ai dreptate.Cu o astfel de dieta mai degraba pierzi in greutate decat sa te ingrasi.Am facut niste calcule pentru mine si daca as manca asa 3 luni,as mai slabi 2-4 kg.Si sunt kilocalorii nu calorii,caloria fiind o unitate de masura din fizica.Poate ca ii ajuta pe cei care au un consum kilocaloric de 3kcal/zi,dar in general,mai ales cei ce depun munci fizice intense ,ajung si la 5-6kcal/zi.Am facut destul sport,am fost instructor sportiv si am facut si cateva cursuri de nutritionism,nu neaparat avansate,dar atat cat sa inteleg aceste aspecte.

  3. Narcis, te contrazic.
    Iar Valentin are dreptul sa dea sfatruile gratis sau pe bani sau cum vrea el. Asta e 100% decizia lui. Nici eu nu vreau sa atac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Huidu, căutat de FBI – cancan.ro

S-a lansat AntrenorPersonal.pro