in ,

Dieta mediteraneană te ferește de cancer!

Dieta mediteraneană te ferește de cancer

Dieta mediteraneană merge mână în mână cu sănătatea, vitalitatea și tinerețea. Potrivit studiilor de specialitate realizate de-a lungul timpului, dieta alimentară în cauză este o excelentă sursă de vitamine, minerale, fitochimicale, fibre și, nu în ultimul rând, de grăsimi sănătoase, care ajută organismul în lupta cu temutul cancer ( în special cel mamar și de prostată).

Dieta alimentară este bogată în legume, fructe, plante aromate, cereale integrale, nuci, seminţe și renumitul ulei de măsline extravirgin.

Moderată în consumul de pește, vin roșu și săracă în carne și produse lactate ( săptămânal se mănâncă pui și ouă și lunar carne roșie).

Pentru a beneficia pe deplin de efectele pozitive ale dietei mediteraneene este imperios necesar ca toate alimentele să fie consummate în stare proaspătă (nerafinate și neprocesate) pentru a nu se distruge valorile nutriționale. Studiile publicate recent au scos la iveală că acest plan alimentar tipic țărilor din zona mediteraneană conține numeroși ingredienți cu proprietăți antitumorale. În principal uleiul de măsline extravirgin care este bogat în compuși denumiți polifenoli, cu efect anti-cancer demonstrat. Astfel, dieta mediteraneană este recunoscută pentru că micșorează riscurile oncologice, cardiovasculare, neurologice și reduce declinul cognitiv asociat vârstei înaintate. Cu alte cuvinte dieta mediteraneană = stil de viață sănătos ( alături de activitate fizică regulată și somn de calitate, bineînțeles).

Acest regim alimentar este apreciat de secole, însă recent a devenit popular în rândul persoanelor care vor să slăbească. Dieta mediteraneană a fost transformată rapid într-un regim de slăbit, deoarece conține o varietate de alimente hipocalorice și poate fi urmat o perioadă îndelungată de timp, fără efecte adverse. Pentru o slăbire eficientă trebuie avute în vedere următoarele indicații:
– hidratare corectă
– consumul alimentelor se face pe îndelete ( se mestecă lent, nu se înfulecă)
– uleiul de măsline consumat cu moderație
– produsele lactate trebuie să fie degresate
– atenție sporită la mărimea porțiilor
– mișcare, mișcare și iar mișcare

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Campionatul Național de Culturism & Fitness – Sibiu 2015

Tai-chi, sănătate și longevitate