in

Elysium

Zilele trecute a avut loc avanpremiera filmului Elysium. Cum eu sunt într-un concediu prelungit, am organizat un concurs fulger pe facebook, în urma căruia am trimis pe cineva la avanpremieră. Iată ce a avut de spus Madalina despre film:

elysium-firstposter

Elysium un SF dramatic și de acțiune regizat de Neill Blomkamp aduce în prim plan o idee inedită care te menține pe scaunul de cinema pentru a-l urmări până la sfârșit.

Începutul prezintă cele două lumi total diferite, Pământul în anul 2154 suprapopulat cuprins de foamete sărăcie și boli, unde tot ce contează este să supravietuiesti, forțele de ordine sunt roboti conduși după un cod strict și acționează la primul impuls de opunere. A doua lume, Elysium, o lume artificială creată de cei mai bogați oameni ai planetei unde totul este posibil chiar și vindecarea celor mai grave afecțiuni.

Partea politică a filmului surprinde esența coruptă, orbirea de putere, iar ministrul apărării Delacourt recurge la orice metodă pentru a opri intrarea ilegala in Elysium.

Adevărata acțiune începe atunci când actorul principal Max (Matt Damon) are un accident la locul de muncă și mai are de trăit 5 zile, disperat și cu o dorință arzătoare de a ajunge pe Elysium pentru a se vindeca, acesta ajunge să facă un pact cu un vechi “prieten”.

Scenele de bătaie au fost pline de surprize și chiar te țineau cu sufletul la gură, dar totusi filmul a avut și o bucățică emoțională, prezentată la inceputul filmului cand Max o cunoaste pe Frey și amintirile îl urmăresc pe protagonist pe tot parcursul filmului.

Destinul protagonistului ajută puțin apropierea de realitate și destrămarea unui final ca-n filme. În final filmul chiar m-a surprins plăcut și a fost o experiență frumoasă. Mulțumesc Vali.

Mulțumim Cinema City, Romtelecom IMAX si Oxygen PR pentru invitații.

TRailer:

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 sfaturi pentru a te bucura de o sănătate excelentă

Antrenament brațe: superserii