in ,

Exercitii pentru biceps: Flexii alternative cu gantere

Astazi am pentru voi un exercitiu simpatic tare pentru biceps: “Flexii alternative cu gantere“.

Inainte de toate, mentionez (inca o data) ca fitness/culturism este un sport cat se poate de deschis si fiecare dintre antrenori sau sportivi iti vor recomanda anumite exercitii, anumite programe, in functie de cum le e lor mai bine, cum simt ei ca intra mai bine. Daca se poate spune asa, culturismul este un sport destul de subiectiv.

Pentru antrenamentul meu de abdomene fa un click AICI. Daca ai intrebari despre sala/fitness/culturism/nutritie in general, te astept AICI. Programul meu actual de sala este ASTA. Aici gasesti un playlist cu toate “pastilutele” sportive video :).

Exercitiul asta este unul din cele mai subiective exercitii din sala. Se poate face din stand sau din sezand. Am sa il descriu asa cum il fac eu…

Din pozitia (stand in picioare) iei 2 gantere, palmele orientate spre interior, bratele intinse pe langa corp. Inspiri, ridici gantera pana la nivelul umerilor, la jumatatea distantei rotesti gantera pana ajungi cu palma indreptata in sus. Expira si apoi revin-o la pozitia initiala. Repeti miscarea pentru celalalt brat.

E o combinatie intre flexiile alternante clasice si flexiile de tip hammer: pozitia de plecare e de la flexiile hammer, pozitia de finalizare de de la flexiile clasice. Video explicativ mai jos.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

9 Comments

Leave a Reply
 1. As avea nevoie de niste sfaturi, mai exact un program, pentru abdoment, brat, si antebrat te rog… exemplu:

  2 serii a cate 10 – antebrat
  2 serii a cate 40 – abdoment (abdomente)
  2 serii a cate 20 – brat

  Mentionez ca lucrez acasa, si am doar o gantera (10kg – lucrez cu ~3kg, 2 greutati + bara)

  Multumesc :)

 2. Domule Valy acum am 15 ani 1,82 si 65 kg. Intrebarea mea este… pot sa ma apuc de acum sa fac sala sau sa lasa sa ma apuc macar peste 1 an ?….

 3. Vali spunemi te rog cate serii si cate repetari trebuie sa fac pt diecare exercitiu pt masa musculara ti-am mai zis si pe pagina dar nam primit nici un raspuns te rog raspunedmi aici

 4. Salut , as vrea sa achizitonez niste gantere dar as avea nevoie de niste indicatii si cel mai potrivit ar fi un antrenor sau cineva care cunoaste domeniul bine .
  Ce greutati imi pot recomanda ca sa incep ( ma intereseaza bicepsi )Vreau sa dau comanda de niste gantere dar sunt diferite greutati si nu stiu care ar fi mai potrivita . Stiu si eu ca nu pot incepe direct cu 20 kg deci te rog un mic sfat . Mersi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum am pierdut noaptea cu un smartphone

My Nokia N900