in ,

Exerciții pentru glezne, călcâie și gambe

Atunci când vine vorba de antrenamente pentru picioare sau pentru trenul inferior, ne gandim numai la exerciții pentru coapse, gambe și fesieri. De cele mai multe ori gleznele, călcâiele și chiar laba piciorului sunt ignorate total, fără să se țină cont că avem o multitudine de mușchiuleți, tendoane și cartilagii fără de care nu am putea funcționa.

Astăzi mi-am propus să vă prezint câteva exerciții excelente tocmai pentru aceste zone ale picioarelor. Nu voi intra acum în detalii despre denumirea fiecărui mușchiuleț și tendon, prefer să vă pun direct la treabă. Așadar, fără alte adăugiri, vă prezint câteva exerciții pentru glezne, călcâie, gambe și chiar talpa piciorului.

1. Jocul cu biluțe. E foarte simplu: așează-te pe un scaun și pune în fața ta câteva obiecte mici (piese de table, pioni de la șah, biluțe etc) și un borcănel. Scopul tău este să iei cu degetele de la picioare câte un obiect și să îl pui în borcan cât de repede posibil. Pentru a face jocul și mai distractiv îți poți invita și prietenii alături de tine. Vezi mai jos un video demonstrativ.

2. Calcă sticla. Acest exercițiu îl știu din copilărie și știu că e recomandat în cazul platfusului și nu numai. Iei o sticlă de sticlă , te urci cu un picior pe ea și rulezi înainte și înapoi două-trei minute după care schimbi piciorul. Nu am găsit video explicativ dar cred că toată lumea a înțeles. Dacă e nevoie voi face un filmuleț rapid.

3. Mers pe vârfuri – nu cred că mai e nevoie de nicio explicație. Pur și simplu mergi pe vârfuri. Simplu!

4. Mers pe călcâie – nici aici nu e cazul de nicio explicație. Mersul pe călcâie îl știe toată lumea.

5. Exercițiu pentru gambe pe negativ – Seamănă cu ridicările pe vârfuri pentru gambe, numai că faci ridicarea explozivă și coborârea lentă. E indicat să stai pe un obstacol, ca să poți să cobori sub nivel. Vezi video explicativ.

Cam astea ar fi, pe scurt, unele din cele mai eficiente exerciții pentru gambe, glezne, călcâie și cam tot ce înseamnă mușchiuleț, tendon și cartilagiu de la picioare.

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

sursa foto

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

8 Comments

Leave a Reply
  1. Salut. Am o problema cu calcaiul. Ma doare destul de tare a 2a zi dupa antrenament,ba chiar si daca fac pauza mai mare. Ce sa fac?

  2. Incearca exercitiile de mai sus, incalzeste-te mai bine in sala si daca durerea persista ia o pauza… Daca apoi tot e durere persistenta, trebuie sa vezi un medic specialist…

  3. am 65kg cum fac sa ajung la 53 cum aveam odata,c inainte faceam exercitii fizice dar de un an nu am m facut,sa m duc l sala sau sa fac acasa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ești blogger? Susține-mi echipa la Trichallenge și poți câștiga!

Încă o metodă prin care poți avea succes pe YouTube