De multe ori, atunci când începem să ne antrenăm, ne entuziasmăm prea tare și scăpăm din vedere unele aspecte de bază care ne ajută să progresăm, să evităm accidentările sau suprasolicitarea corpului.
Iată câteva greșeli comune în antrenamentul sportiv:
Din dorința de a avea rezultate cât mai rapide și mai bune facem o serie de erori ce ne influențează în mod negativ eficiența antrenamentului. Poate cea mai comună și banală greșeală este aceea că nu ne hidratăm corect.
Este necesar să bei puțină apă înainte, în timpul și după antrenament pentru a compensa pierderea de minerale prin transpirație.
Mare atenție, nu trebuie început programul de antrenament fără încălzire sau cu o încălzire superficială! Atitudinea defectuoasă față de antrenament este drumul cel mai sigur spre accidentare.
Rutina nu este indicată atunci când vorbim despre mișcare. Pentru a avea un corp suplu și tonificat nu trebuie să execuți un singur program de antrenament.
Modificarea periodică a exercițiilor, cât și a greutăților folosite te vor aduce mai aproape de obiectivul mult visat.
Nu trebuie neglijat antrenamentul anumitor părți ale corpului. Atunci când o grupă musculară este evitată în mod constant, dezvoltarea acesteia va avea de suferit.
Nici dacă te antrenezi până la epuizare nu ai de câștigat. Iată și de ce: pe de o parte apare supra-antrenamentul, iar pe de altă parte febra musculară, care de cele mai multe ori demotivează începătorii. Ține minte! Mușchii nu cresc în timpul antrenamentului, ci atunci când organismul este odihnit și hrănit corespunzător, de aceea este nevoie să adopți un stil de viață sănătos, altfel rezultatele se vor lăsa așteptate.
Socializarea exagerată cu cei din sala de fitness, utilizarea telefonului sau pauzele lungi între serii nu te vor ajuta să ai o formă fizică de invidiat.
Pentru rezultate vizibile este bine să ai pus la punct un plan de antrenament eficient și pregătit din timp, în funcție de obiectivul dorit și în acord deplin cu posibilitățile fizice.
Aviz amatorilor! Nu trebuie ridicate greutăți excesive. Încearcă să folosești greutățile maximale care să nu-ți afecteze articulațiile și care să-ți permită o execuție strictă și corectă a exercițiului. De aici rezultă o altă eroare comună. Majoritatea celor care se antrenează nu acordă o importanță prea mare executării corecte a exercițiilor. Fie îi imită pe cei din sală, fie “fac de capul lor”. De cele mai multe ori, exercițiile cu formă greșită nu sunt eficiente și, mai rău, duc la accidentări.
Tu ții cont de acest set de principii atunci când mergi la sala de forță?
Da,bune sfaturi,frecventez sala si unele chestii din articol sunt foarte bune.
tonifiere o recomanzi pe grupe de muschi ? o grupa o zi sau pot lucra 2-3 grupe pe zi ?
Salut ne poți da un program de forță pentru tot corpul în special Abdomen în funcție de zile pe săptămână.
De exemplu : Luni o serie
Marți o serie… Și tot asa?