in

Cum să revii la greutatea normală

Azi îți prezentăm câțiva pași mărunți care să te ajute să revii la greutatea normală, greutatea de dinaintea Sărbătorilor.

Dacă printre rezoluțiile tale pentru anul 2015 se regăsește și pierderea în greutate, atunci cu siguranță articolul de față te poate ajuta și motiva să-ți îndeplinești obiectivul. Un prim pas spre victorie este să declari război kilogramelor și obiceiurilor alimentare nesănătoase.

După excesele culinare de sărbători și lipsa exercițiului fizic, cel mai probabil te-ai “ales” cu 2-3 kilograme de grăsime și vrei să le dai urgent jos. În astfel de momente este foarte ușor să cazi pradă depresiei și să intri într-un cerc vicios, găsindu-ți alinare în mâncare nesănătoasă. Așa că atenție mare, nu te lăsa descurajat! Urmează câțiva pași simpli și la îndemână pentru a scăpa de kilogramele nedorite:

1. Scapă de ispitele culinare din frigider! Cu cât tentațiile sunt mai puține, cu atât vei consuma o cantitate mai mică de alimente.

2. Nu te înfometa! Este una dintre regulile de bază atunci când vrei să slăbești sau să te menții în formă. Cu un aport prea mic de calorii metabolismul tău va încetini și va dobândi un impuls genetic pentru a depune grăsime. E bine de știut că prin înfometare se pierde doar musculatura.

3. Consumă cât mai multă apă! Ca să-ți revii după supraalimentarea din perioada sărbătorilor de iarnă bea apă, încă de dimineață. Să nu uităm de apa cu lămâie, care te ajută în detoxifierea organismului.

4. Fă mișcare! Sportul este singur mod prin care poți scăpa rapid și mai ales sănătos de grăsimi. Orice tip de mișcare este binevenit, fie că optezi pentru fitness, aerobic, jogging, dans. Poți face sport acasă sau la sală, cu antrenor personal sau fără, important este să ai o viață activă și să înlături sedentarismul.

5. Elimină sarea și carbohidrații pentru câteva zile! Spune NU dulciurilor, alcoolului și produselor de panificație! Recomandat este ca în această perioadă alimentația ta să fie compusă din salate, peşte, brânză slabă şi nesărată, fructe, legume, supe etc.

6. Accelereză metabolismul! Mănâncă fibre și bea ceaiuri din plante. Consumă proteine de origine vegetală. Ele stimulează puternic metabolismul și sunt mult mai eficiente în arderea caloriilor în exces.

7. Fă-ți un plan de acțiune și stabilește-ți obiective nutriționale realiste! Atunci când ne stabilim un țel motivația parcă vine de la sine și pe măsură ce noile obiceiuri sănătoase de nutriție le înlocuiesc pe cele vechi, greutatea se va corecta de la sine.

Ești gata să câștigi bătălia?

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandările medicilor: GER NĂPRASNIC – cum te aperi?

Trucuri pentru a diminua simptomele mahmurelii