in ,

Lecție de marketing – promo – social media

UPDATE (31.01.2015): începând cu luna februarie a acestui an sunt în mod oficial ambasador de brand pentru STING. Era pasul absolut normal. De aceea, vă voi ține la curent cu tot ce mișcă în lume STING, cu viitoarele promoții și lansări și așa mai departe. 
P.S. Am și un cod de reducere exclusiv pentru clienții mei și cititorii acestui site. Prețurile sunt oricum super bune la ei în raport cu calitatea produselor, iar reducerea oferită este de 20%. Pentru detalii mă contactați pe mail.

 

Azi am văzut cum se face promovarea unui brand așa cum trebuie, din Australia direct în România. Să vă spun care e treaba…

 

În urmă cu câteva zile primesc un email de la Alicia Kacar – Media & Communications Manager la STING (www.stingsports.com), o companie australiană, producătoare de echipament fitness/wellness de calitate, în creștere, sponsori ai multor evenimente sportive mari, inclusiv Olimpiada de la Rio 2016.

În emailul respectiv, doamna Alicia se prezintă ,vorbește frumos despre brandul pe care îl reprezintă (îmi povestește despre Sting, inclusiv că sunt unul din cele patru branduri aprobate oficial de AIBA – International Boxing Association și îmi spune că ei mă urmăresc de ceva timp pe social media și că le-ar face o mare plăcere să testez unele din produsele lor, că sunt unul din atleții lor favoriți și că există posibilitatea să le devin unul din ambasadorii de brand din Europa.

Recunosc, la început am tratat emailul respectiv cu superficialitate, din simplul motiv că am tot primit astfel de oferte de la diferite companii mai mult sau mai puțin internaționale, care de fapt voiau doar să vândă niște produse și atât. Totuși, din curtoazie am răspuns la email, am mai schimbat câteva vorbe și a rămas stabilit să primesc un pachet de la ei în zilele următoare.

emailsting

Zis și făcut! Numai că, vezi tu, pachetul nu era pachețel ci era un adevărat pachet, unul extrem de complet și divers. Mai jos, într-o ordine aleatorie, conținutul pachetului:

– una bucată mapă frumos aranjată, în care era prezentă o scrisoare personală, în care se specifica extrem de clar că nu este obligatoriu, dar că dacă îmi plac produsele să le trimit și lor o poză :).

stingpage

power pro lifting straps (chingi profesionale pentru power lifting – fitness – culturism)

elasticised hand wraps (benzi elastice pentru protecția mâinilor/încheieturilor)

viper pro combat speed rope (coardă pentru sărit, profesională, cu greutăți)

evolution fight glove (manuși de box aprobate de federația internațională de box)

titan neo gel focus mitt (palmare)

eco leather lifting belt 6 inch (centură de siguranță pentru powerlifting – fitness – culturism)

microfibre exercise towel  (prosop pentru antrenament, profesional. are buzunărel pentru cheie/card /telefon – să nu le mai lași aiurea prin sală, e din material special și are și o legătură specială)

fusion training glove (mănuși profesionale pentru antrenament power lifting, fitness – culturism)

stingproducts

Să recapitulăm puțin. Mi s-au trimis tocmai din Australia, fără obligații, la zero costuri, produse sigilate, profesionale, echipament profesionist de fitness/wellness în valoare de 454,92$ – fără transport, ținând cont că vin din Australia… Vei zice că nu e o sumă mare, însă vreau să văd eu brandul care aruncă așa cu bani din prima (sau cu produse de valoare relativ mare – nu in teste gen ia-l joacă-te și dă-l înapoi)

Ce înțelegem noi de aici? Păi putem înțelege că oamenii mă vor ca brand ambassador neapărat, că vor reclamă, că vor să intre pe piața din Europa mai tare… Putem înțelege multe.

 

Ce înțeleg eu? Că se pricep al naibii de bine la marketing/promo/social media, că au produse bune la prețuri ok (am testat deja produsele) și că îmi doresc sa fiu ambasadorul unui astfel de brand ;).

Așa că vă recomand să îi urmăriți și voi:

site oficial STING

Sting Sports @ Facebook 

Sting Sports @ Instagram

Sting Sports @ Twitter

Sting Sports TV @ YouTube

 

Poate învață și alte branduri (românești și nu numai) cum se face promovare/sponsorizare…

Congrats on that guys!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Slăbește cu sfaturile unui guru în nutriție

    Ce îi excită pe bărbați