in

Meciul important se apropie cu pasi repezi

Dupa ce ieri anuntam unele comunicate de presa,astazi vreau doar sa spun ca astept cu nerabdare meciul,sper sa nu ploua prea tare,si sa nu ne dezamageasca ai nostrii ;) .Pana la urma este un meci de 6 puncte,cum vorbeste presa,depre acest meci important.

Cred ca nu mai este cazul sa aduc aminte “istoricul” meciurilor cu dinamo.Toata lumea stie ca la Timisoara este o atmosfera de poveste cand se disputa acest meci.Mai ales ca…...publicul are o vendeta personala.Totul cred ca a pornit de la acel meci din 1987,cand Poli a invins dinamo cu scorul de 2-1,insa din pacate a fost “impinsa” la retrogradare “fortata”.A urmat apoi un meci de care toata lumea cred,ca isi aduce aminte cu placere,acel superb 3-0 ,cel din 1997,dupa care insa violetii retrogradau din nou.

Revenind mai în prezent, şi de la revenirea Timişoarei în A (2002-2003) au mai fost meciuri deosebite, chiar dacă nu s-a câştigat nici unul. Chiar în primul meci de la revenire, am fost martorii probabil a celei mai mari “hoţii” din istoria modernă a fotbalului românesc. Burloiu, un arbitru care şi acum ne provoacă insomnii a intrat în istorie, prin eliminarea a numai puţin de 4 jucători ai Politehnicii, doar ca să câştige Dinamo.Totul a început în prima repiză, a unui meci disputat pe o ploaie câinească în faţa a peste 40.000 de spectatori. Oprea marca perfect din careul mic, însă Burloiu a dictat (incredibil tupeu) fault în atac… dinamoviştii au scăpat pe contraatac, iar Marişescu a luat roşu pentru o intervenţie la limită. Şi în aceste condiţii, idolul tribunelor de atunci, Romică Buia deschidea scorul în mitanul secund şi declanşa nebunia în tribune. Bărcăuan şi Kiriţă au adus Dinamo în avantaj, dar Oprea a egalat la 2. Văzând că Dinamo nu câştigă, Burloiu l-a eliminat şi pe Zanc, iar la o fază controversată, Tamaş a marcat în minutul 93, golul de 3-2 pentru alb-roşii. Fază la care încă doi alb-violeţi au văzut roşu!

Daca este sa vorbim despre “era BKP” ,trebuie amintit rusinosul 0-0 acasa,acel minunat 1-1 obtinut cu juniorii,si bineinteles turul acestui campionat (2007-2008),finalizat cu 1-1.

Si astazi,in mai putin de 5 ore,sa speram ca urmeaza o victorie!!!

HAIDE POLI!!!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Alicia Keys in Blender

    Patty Mayo…