in ,

Poți combate cu adevărat stresul consumând aceste 5 superalimente

Din moment ce fiecare dintre noi se confruntă mai mult sau mai puțin cu stresul, am decis să vă scriu astăzi despre 5 superalimente care vă vor ajuta să combateți această problemă.

Dacă situația nu este ținută sub control, stresul poate conduce la diverse afecțiuni serioase, care vor fi mult mai dificil de tratat. Unele studii confirmă faptul că stresul este principala cauză a apariției multor boli, așa că cel mai indicat este să îți menții echilibrul și să eviți situațiile dramatice. Cel mai importanți factori în combaterea stresului sunt stilul de viață și alimentația.

Nivelul de stres poate fi ușor controlat cu ajutorul unui plan de alimentație bine pus la punct. Este important să introduci în dieta zilnică alimente care joacă un rol decisiv în procesul de eliberare a stresului. Începe cu următoarele 5 superalimente:

1. Ciocolata neagră. Pe cât de iubită, pe atât de eficientă în combaterea stresului. Aceasta reduce considerabil cortizolul (hormonul de stres) și tensiunea arterială. Pe lângă asta, te binedispune și ajută la buna funcționare a metabolismului.

2. Nucile și semințele. Studiile arată că acizii grași omega 3 contribuie la reducerea nivelului de stres și combat depresia și anxietatea. Seleniul din nucile caju și migdale îți îmbunătățește starea de spirit, iar tryptophan-ul care se găsește în semințele de dovleac ajută creierul să producă serotonină (așa numitul hormon al fericirii).

3. Ceaiul verde. Pe lângă faptul că este un laxativ puternic și ajută la eliminarea toxinelor din organism, ceaiul verde conține aminoacizi importanți, care contribuie la o stare mentală bună și te ajută să reziști în momentele de presiune.

4. Avocado. Avocado are un conținut ridicat de acizi grași mononesaturați și potasiu, ambele substanțe contribuind la scăderea tensiunii arteriale. Grăsimile mononesaturate ajută creierul să fie mai receptiv la serotonină.

5. Iaurtul natural. Un intenstin sănătos contribuie cu siguranță la reducerea nivelului de stres din organism. Bacteriile benefice care se află în iaurtul natural ajută la buna funcționare a digestiei și mențin sistemul digestiv în echilibru.

Încearcă și tu să incluzi aceste alimente în dieta ta zilnică și nu uita că antrenamentul fizic este la fel de important pentru o viață echilibrată, lipsită de stres!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Things That Are Deeply Disappointing Every Single Time

12 Cartoons Your Mom Shouldn’t Let You Watch When You Were Young