in

Romanul NU face sport!

Dupa ce citesti acest articol vei spune ca sunt frustrat. Eu te contrazic de la inceput si iti spun ca sunt doar putin trist, daca vrei dezamagit… Sa vedem de ce…

Dupa cum probabil stii deja, ieri am organizat un antrenament in aer liber, gratuit, de buna voie si nesilit de nimeni. Antrenamentul trebuia sa se tina duminica trecuta, dar vremea nu a fost tocmai una potrivita. Desi a fost Ziua Mondiala a Sanatatii, am preferat sa tin oamenii sanatosi, nechemandu-i in parc la antrenament, ca pe ploaie si vant riscau sa primeasca orice altceva, numai sanatate nu. Asa ca am anuntat lumea si am reprogramat antrenamentul pentru duminica asta.

FBI Group Workout!

Zis si facut. Am pregatit un antrenament intens sub conceptul F.B.I. (Full Body Igntion) si m-am prezentat la locul faptei. Numai ca ce sa vezi?! Surpriza (pentru mine nu una tocmai mare). Din aproximativ 40 de confirmari pe facebook, s-au prezentat 6 persoane. Am spus intotdeauna ca nu am incredere in evenimentele create pe facebook si in confirmarile adiacente lor. Stiam ca sunt extrem de multi care apasa butoanele din inertia LIKE-ului…

Dar chiar si asa, nu ma asteptam sa se prezinte asa putini oameni. Unii m-au anuntat din timp, altii s-au ascuns, iar altii au ignorat pur si simplu faptul ca au confirmat participarea la eveniment, desi am intrebat si am rugat sa se confirme prezenta si verbal, nu doar prin butoane.

In fine, eu am fost la datorie, am tinut antrenamentul, il tineam si cu doi oameni, ma antrenam chiar si singur ;). Cei care au fost prezenti au primit pe e-mail si cartea “Calea spre un abdomen perfect“, asta asa ca bonus!

Desi ne-a picurat putin si ne-a cam suflat vantul, antrenamentul a fost unul reusit! Le multumesc celor prezenti, iar celor care nu au ajuns (fie ca m-au anuntat, fie ca nu m-au anuntat) le spun ca nothing personal.

Si atunci de ce sunt trist sau dezamagit? Tocmai pentru ca desi am oferit o sansa GRATUITA oricui sa se antreneze cu un profesionist, au profitat foarte putini de aceasta sansa.

Ce concluzie tragem? Romanii sunt extrem de lenesi si delasatori. Vor chestii gratuite, dar atunci cand le au, nu profita de ele din varii motive. Sau sunt eu naiv si de fapt romanii nu sunt lenesi si delasatori dar prefera sa plateasca bine in sali sau in diferite alte locuri ca sa se antreneze?!

Sunt frustrat? Nu. Nu am de ce.

Sunt dezamagit? Cam da. Sunt trist ca romanii, in general iubitori de gratuitati, nu se baga cand e vorba de sport. Nu e prima data cand am incercat chestii gratuite si misto. Si atunci si acum au confirmat prea multi si au venit prea putini. Dar sa zicem ca de data asta am fost calit si m-am asteptat.

Voi mai face astfel de actiuni? Posibil, probabil… Dar vor fi putin mai stricte, poate conditionate. Poate voi face cu inscriere pe blog, poate voi face cu un fel de sistem de credite, de pe urma caruia sa profite cei mai harnici si cei care isi doresc cu adevarat, iar ceilalti sa fie nevoiti sa plateasca o suma modica… Nu stiu, ma mai gandesc…

Pentru moment ma voi focusa sa am grija de mine si familia mea, imi vad de obiectivele mele (unele destul de mari si greu de indeplinit), imi vad de ceea ce am de facut si voi face in continuare ce stiu cel mai bine.

Cei curiosi pot vedea mai multe poze pe pagina de facebook si un filmulet mai jos.

Toate bune, spor(t) in toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

3 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum să eviți supraantrenamentul

Antrenor colaborator: 168 Sport Station