in ,

Scapă de răceală mai rapid ca niciodată cu această plantă!

Fiindcă ne aflăm în sezonul rece și mulți dintre noi se confruntă cu răceala, este momentul să afli cum poți scăpa mai repede ca niciodată de simptomele care te supără. Această plantă poate face minuni!

Hreanul este planta rădăcinoasă care te scapă de răceală, dar și de multe alte probleme de sănătate. Originar din Siberia, hreanul este cultivat acum peste tot în Europa, Asia și America datorită mutiplelor sale proprietăți. Se pot folosi atât rădăcina cât și frunzele, iar aroma sa înțepătoare este iubită de multe popoare.

Printre substanțele principale care transformă hreanul într-o plantă vindecătoare se numără: uleiurile volatile, uleiuri esențiale, vitaminele B1 și C, sărurile minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu). Beneficiile acestei rădăcinoase sunt nenumărate, hreanul fiind un puternic antibiotic natural. De asemenea este antitusiv, antispastic, expectorant, emolient, nutritiv, stimulent și tonic. Este indicat în primul rând în tratarea răcelilor, a afecțiunilor respiratorii, dar și a celor stomatologice, dermatologice, neurologice și urinare. Este extrem de eficient în combaterea anemiei și reprezintă un puternic adjuvant în stările de convalescență.

Fiind o legumă rădăcinoasă foarte concentrată, dozajul este esențial. Ai grijă, căci o cantitate prea mare poate dăuna stomacului și intenstinelor. Uleiurile volatile din hrean distrug germenii patogeni care afectază activitatea plămânilor, desfundă căile respiratorii și oferă întregului organism o stare de bine. Sucul de hrean este cel mai simplu remediu pentru combaterea răcelilor și a problemelor respiratorii. Se amestecă apă și suc de hrean în cantități egale și se îndulcește amestecul cu miere de albine. Se bea de două ori pe zi, după masă. De asemenea, se poate prepara un amestec din o lingură de hrean dat prin răzătoare, zeamă de lămâie și o linguriță de miere. Acest tratament se ia de trei ori pe zi.

Frunzele acestei plante se pot mesteca după ce au fost spălate foarte bine, pentru a scăpa de problemele dentare, dar și pentru a stimula refacerea organismului atunci când este prezentă starea de convalescență. Din fericire hreanul încă se găsește pe tarabele din piață, așa că nu ezita să îți faci provizii!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 Amazing Things You Can Make With A 3D Printer

De ce să faci mai des băi cu sare