in

Social Media Buttons

Retelele sociale si butoanele aferente de imprastiat stirile pe ele se inmultesc mai ceva ca iepurii. Vremea cand comentariile reprezentau aproape singurul mod prin care puteai sa iti arati aprecierea pentru un articol e cam trecuta.

La inceput a fost butonul ala verde de la TweetMeme prin care puteai sa dai un anumit articol pe twitter. Apoi a aparut butonul de LIKE care a dat peste cap totul. Baietii de la twitter s-au enervat si si-au tras si ei propriul buton.

Sa zicem ca inca aratau ok blogurile cu doua butoane de imprastiat stirile (da, imi place mie sa folosesc cuvantul imprastiat). Apoi au aparut butoanele de follow pe twitter, de share pe facebook, de recommend pe facebook.

Unii au exagerat si si-au umplut finalul articolelor cu jdemii de butoane si metode de imprastiat pe tot ce inseamna retea sociala romaneasca sau straina. Nu conteaza ca oamenii nu folosesc foarte tare digg it sau stumble sau delicious sau technorati sau nu-mai-stiu-ce-alte-nume. Nu conteaza ma! Romanu’ fiind imprastiat din nastere pune acolo optiuni de imprastiere a stirilor chiar si pe fax direct sau sms. Tot ce se poate, fara numar!

In ultima vreme au aparut pe majoritatea blogurilor butonul ala nou si jmeker de la Gugal… +1 ala…

In stilul asta o sa ajungem in zona in care timpul petrecut pentru apasarea butoanelor va fi mai mare decat timpul petrecut pentru citirea unui articol. Comentariile se vor inxchide automat, iar feedbackul va fi contorizat prin numarul butoanelor apasate si de cate ori e fiecare apasat….

Pacat!
sursa foto.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

4 Comments

Leave a Reply
  • Dupa cum vezi si eu am trei. Cele doua principale (sa le numim asa): twitter si facebook si mai am cel de la Cica.ro pe care l-am folosit inca din faza de beta testing si m-am obisnuit cu el.

   Dar na, nu sunt expert soușiăl media … Poate ei ma contrazic. Eu nu vad rostul altor butoane, la fel cum nu ii vad rostul butoanelor +1. Cel putin nu acum :)

 1. Nu vezi rostul altor butoane, poate pentru că folosești doar serviciile pentru care ai și respectivele “icoane” la vedere. Așa cum tu folosești ”Cică.ro” așa altcineva folosește “șmen.ro” sau mai știu eu ce altceva.

  Nu neg că sunt mulți care au butoane puse aiurea și la grămadă, dar în general aceștia sunt oameni care adoptă o practică doar pentru că li se pare trendy, fără să-și pună foarte multe întrebări.

  • Da, am si specificat de ce folosesc cica. La fel stiu de ce foloseste Sirb de exemplu smen.ro

   Ce nu inteleg sunt celelalte butoane muuulte puse la gramada cum zici si tu si sincer nu vad rostul butonului de +1 pe care l-au adoptat multi in ultima vreme. Sunt convins ca e de viitor ….dar parca nu acum…

   De asta si intrebam pe cei care poate sunt mai cunoscatori ca mine: chiar ajuta jdemii de butoane?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Triathlon Challenge @ Mamaia. Bloggers needed!

Cadoul lui fratemiu: concert Bon Jovi!