in ,

Strategii de fitness ale vedetelor – cum să le adaptezi la stilul tău

Avem încă un articol din seria articolelor scrise de invitații/colaboratorii ValentinBosioc.com. Astăzi Lavinia de la AdioCelulita.ro. Sunt de acord cu articolul în proporție de 89.9% :). Sunt mici chestiuni discutabile, însă am ales să îl public pentru că este interesant și are în mare parte dreptate. E vorba de câteva strategii de fitness ale vedetelor și îți spune cum le poate adapta o persoană mai puțin publică la stilul propriu de viață

Hai să vorbim despre secretele vedetelor în materie de fitness. Eşti impresionat de forma fizică incredibilă a actorilor de la Hollywood? Abdomenul perfect, pătrăţelele bine conturate şi pieptul proeminent iţi stârnesc invidia?

Daca ai raspuns afirmativ la aceste întrebari sau pur şi simplu vrei să afli mici trucuri ale celebrităţilor, continuă să citeşti acest articol pentru că le voi impărtaşi cu voi doar pe acelea ce funcţionează şi pe care le veţi putea adapta cu usurinţă stilului vostru.

Tactica nr. 1 a vedetelor: Diete rapide.

AŞA NU: Adesea vedetele apelează la soluţii de ultim moment pentru a fi în formă pentru debutul pe marele ecran. Ţinând cont că vorbim despre milioanele de dolari care urmează să le caştige în urma filmarilor nu e de mirare că sunt dispuse să găsească soluţii de ultim moment.

Christian Bale a slabit 28 de kilograme pentru a juca rolul unui insomniac cronic în “The Machinist”. Credeţi că şi-ar fi pus în pericol sanatatea? Bale spune că a luat suplimente pentru a se asigura că mai are încă vitaminele necesare pentru a nu se îmbolnavi, deşi ajunsese să cântărească 55 de kg la 1,82 cm.

DE CE? O slabire bruscă nu iţi garantează menţinerea pe termen lung. Riscul unor diete cu putine calorii sau a înfometării este pierderea sănătaţii. Nu merită să ai probleme de sănătate doar ca să obţii o talie mai subtire într-un timp foarte scurt.

AŞA DA: Echilibrează-ţi dieta. Gaseşte-ţi echilibrul caloric de care corpul tau are nevoie pentru a slabi în timp ce ii furnizezi nutrientii atât de necesari sănătaţii. Cea mai bună metodă este să investeşti în alimente simple, nerafinate: legume, lactate, carne. Adaugă la acestea suplimente nutritive. Caută un înlocuitor de masă bogat în nutrienti dar slab in calorii.

Tactica nr. 2 a vedetelor: Bootcamp-uri extreme.

AŞA NU: Daca nu esti familiarizat cu termenul de “bootcamp” trebuie să întelegi că mă refer la o excursie organizată pe o anumită temă, în cazul de faţă fitness-ul, unde timp de o saptămână faci exerciţii intensive.

DE CE: Mult nu înseamnă neapărat şi eficient. Cu atât mai puţin în cazul sportului. Poate există articole care spun că vedeta ta favorită merge la sală de 2 ori pe zi şi se alimentează ca un şoricel dar ei nu spun nimic despre chinul unui asemenea antrenament extrem. Multi artişti recurg la calmante şi nu de puţine ori am auzit despre cazuri cand au fost internaţi pentru că au ajuns la extenuare.

AŞA DA: Începe prin a merge la sală o dată la 2 zile şi bineînţeles ţine cont de febra musculară. Nu este indicat să iţi soliciţi muşchii până când nu sunt complet refăcuţi. Creşte treptat intensitatea antrenamentului tău. Corpul se adaptează rapid, aşa că dacă exerciţiile pe care le faci încep sa ţi se pară uşoare, creşte intensitatea. Ia-o mai usor. Nu te lăcomi să tragi tare în primele zile ca mai apoi să renunţi subit.

Tactica nr. 3 a vedetelor: Noi aparate de fitness.

AŞA NU: Dacă celebritatea ta favorită apare pe cutia ultimelor gadget-uri în materie de fitness nu înseamnă neaparat că ele şi functionează. E foarte probabil ca pentru sedinţa foto să se fi pregatit tot printr-un antrenament clasic, la sala de fortă.

DE CE? Noile invenţii pot părea inovative şi uşor de folosit însa pune-ţi întrebarea: când am putut obţine ceva fară să depun un pic de efort la început?

AŞA DA: Investeşte doar în câteva lucruri esenţiale şi ieftine cum ar fi: o pereche bună de adidaşi, gantere, greutăţi pentru mâini sau o saltea pentru yoga.

Tactica nr. 4 a vedetelor: Săli de fitness exclusiviste şi antrenori personali faimoşi.

AŞA NU: Nu cheltui mai mulţi bani decat iţi poţi permite ca să frecventezi o sala de fiţe sau ca să fii antrenat de un instructor celebru. Doar pentru că starurile investesc în aşa ceva nu înseamna că orice om modest trebuie să investeasca lunar o mică avere în aceleaşi lucruri.

DE CE: Dacă optezi pentru ceva ce nu iţi permiţi lună de lună vei renunţa foarte usor acuzând costurile prea mari şi efortul financiar susţinut. Turul unui parc sau un card de membru la sala din apropierea casei pot fi uneori mai eficiente decat înscrierea la o sală exclusivistă. Cred în puterea instructorilor personali, însa nu şi dacă presupune un efort financiar prea mare.

AŞA DA: Majoritatea sălilor oferă instructaj gratuit în primele 2-3 şedinţe, astfel încât dacă eşti atent poţi reţine lucrurile de bază, ca mai apoi să te instruieşti singur pe internet. Un bun instructor este capabil după primele sedinte să te ajute să te descurci singur. Mai multe detalii despre ce presupune un antrenor personal bun si despre cum îl alegi pe cel mai potrivit pentru tine, poți afla de aici. Deasemenea poti cauta locuri unde poti practica sport gratuit! Echipa AdioCelulita susţine mişcarea şi pune la dispoziţie ore gratuite de aerobic, zumba, tae-bo, totul gratuit, pe baza unui abonament, în fiecare saptamană pentru cei interesaţi să fie în formă! De asemenea, am văzut că Valentin Bosioc organizează periodic ieșiri în aer liber la un FBI sănătos.

Personal admir celebritatile şi felul în care arată. Dar nu uita că un fizic plăcut nu este întotdeauna indicatorul unei stari excelente de sanatate. Iţi sugerez să-ţi găseşti propriul star interior şi să aplici cel mai bun plan pentru tine: o nutritie excelentă şi activitate fizică personalizată.

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply
  1. Multumesc pentru oportunitate, inca o data, Valy!
    Astept sa-mi zici pe privat de ce esti de acord doar 89,9%.
    Intotdeauna pot exista lucruri de imbunatatit!
    L.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cheesecake dietetic

5 metode de a te antrena fără echipament