in

Sunt eu blogger?

Trăiesc o dilemă, pe care te invit să mă ajuți să o rezolv… Nu știu dacă sunt blogger sau nu. Sigur, cunosc 99,9% din bloggerii A_Z listeri personal. Am vorbit în nenumărate rânduri despre blogosferă, despre campanii, despre trafic, despre masuratul e-penisului, despre bisericuțe, despre nenumăratele topuri care se fac, despre multele sau puținele campanii de prin online.

Întreb pe cei care mă citesc și nu numai: sunt eu blogger? Identifici valentinbosioc.com (sau .ro) cu un blog? Dacă da, ce blog este ăsta?

Eu știu cu siguranță că mă adresez oamenilor care vor să fie în formă, care vor să stea sănătoși. Ofer puțin din ce învăț eu zilnic, chiar dacă în ultima vreme ofer tot mai rar din lipsă de timp. Una din condițiile de a te numi blogger este să scrii zilnic sau cel puțin o dată la două zile. Așa îți crești audiența, așa îți menții cititorii. Eu scriu rar. Scriu când am ceva de spus și mai ales scriu atunci când am ceva de spus, ceva din nișa mea: wellness.

Cu toate astea, am fost inclus în diferite campanii (mult mai multe de pe vremea când mă poziționam ca “blogger generalist” – mult mai puține de ceva vreme încoace, de când ofer 99% informații wellness – sport – nutriție). Cu toate astea, sunt transparent când vine vorba de audiența blogului/site-ului meu și de audiența rețelelor sociale adiacente. Sigur, puțini sunt cei care mă întreabă despre asta. În continuare susțin că cercul campaniilor pe bloguri este unul extrem de mic și restrâns. Mi se pare un lanț închis, un drum cu circuit închis agenție-brand-blogger, circuit care nici măcar nu ține cont de traficul cu care se tot lauda bloggerii, nu ține cont nici de topurile în care se tot autopoziționează bloggerii. Cred în continuare că se ține cont de numele blogului/bloggerului, de omniprezența lui pe la diferite evenimente, de cumetrii și alte alea. Puține agenții se orientează spre bloguri mai puțin cunoscute (poate cu trafic cel puțin egal cu cei cunoscuți). Chinezu cu blogalinitiative (kooperativa) încearcă ceva și de multe ori și reușește. Mă rog, nu despre asta e vorba… Nu laud pe nimeni aici și nu cert pe nimeni. Nu sunt frustrat, nu despre asta e vorba, să ne înțelegem…

Cert este că sunt la fel și online și offline. Cert este că nu am fost și nu voi fi niciodata adeptul falsităților și ipocriziilor. Nu am fani cumpărați, trafic furat, SEO spam și așa mai departe. La fel ca în fitness, nu îmi place să mă mint singur. Sigur, dacă mi-aș permite aș plăti reclamă, nu îmi permit momentan, deci nu fac nici asta. Cu toate astea, am o audiență câștigată prin muncă strictă și sinceră:

– o medie de 800 de unici pe zi, de foarte multe ori peste 1000 cand scriu mai des :). Pe luna octombrie am avut 20.061 de unici, 25.296 vizite, 45.666 afișări (pageviews) (export pdf complet aici).
– 20.292 page likes (fani) pe pagina de facebook (4.885 talking about this) în momentul scrierii acestui articol (printscreen aici).
– 1617 prieteni pe facebook, urmărit de 888 de oameni în momentul publicării acestui articol.
– 3560 de urmăritori pe twitter în momentul publicării acestui articol.
– 2776 abonați pe youtube – canal partener oficial cu youtube, înainte de a fi la modă, înainte de a veni YT.ro, fără a folosi renumitele rețele.
– 404 urmăritori pe instagram în momentul publicării acestui articol.
– mai puțin activ pe G+, Vimeo, Pinterest, Kik, Linkedin și alte multe canale de comunicare. Exist acolo, dar sunt mai puțin activ, din diferite motive personale. La nevoie pot deveni hiperactiv :)).

Așadar, vă întreb pe voi. Sunt eu blogger? Ce definește până la urmă un blogger?

sursa foto.

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt activ și îi inspir pe alții!

Coapse subțiri – greu la femei!