in

The Croods | Jack & uriasii

Ai citit bine, e vorba de doua filme la care avanpremiera a avut loc zilele trecute: The Croods si Jack & Uriasii. Cum deja stiti, eu foarte rar mai reusesc sa ajung la evenimente, lansari sau avanpremiere, ca sunt foarte prins cu jobul, insa fac in asa fel incat sa am de fiecare data trimisi speciali, ca sa pot sa livrez continut despre evenimentele la care am fost invitat si am acceptat :).

Asadar, mai jos vezi parerea celor care au vazut The Croods si Jack & Uriasii in locul meu.

The Croods

the croods

Un film perfect pentru toata familia: plin de distractie si cu un mesaj puternic. Cu vocile lui Nicolas Cage, Ryan Raynolds, Emma Stone, The Croods s-a dovedit a fi o animatie de succes, grozav de amuzanta si dinamica, in care multi dintre noi sunt singura ca s-ar regasi.

O familie preistorica porneste in aventura vietii sale, fortata de imprejurari pe care Grug, capul familiei, nu le poate controla oricat de mult si-ar dori asta. De-a lungul calatoriei cei 6 membri ai familiei- parintii, bunica si cei 3 copii, alaturi de noul lor prieten Guy, se lupta sa supravituiasca schimbarilor lumii lor. Prinsi permanent in actiune, The Croods reusesc in putinele momente de liniste sa se redescopere ca familie, sa isi exprime sentimentele fata de ceilalti si sa le dovedeasca.

Desi la inceputul filmului avem parte de peisaje destul de sarace, acest aspect se schimba pe parcurs, acestea devenind mai bogate si mult mai colorate. Efectele 3D sunt formidabile, magie pura, soundtrack-ul la fel. In concluzie, un film pe care nu aveti de ce sa il ratati !

Jack si Uriasii

jack si uriasii

Filmul Jack si uriasii nu pot sa spun ca m-a dat pe spate, dar nici nu mi-am cerut cele doua ore de viata inapoi. Scenariul este adaptat dupa basmul Jack si vrejul de fasole, fiind scris de Darren Lemke. Se observa faptul ca filmul s-a axat mai mult pe efectele vizuale decat pe relatia dintre personaje si jocul actoricesc.

Nu spun ca actorii au jucat prost, ci ca se putea mult mai bine. Antagonistul nu are credibilitate, chiar din contra este pus intr-o lumina ridicola, dupa care este omorat la jumatatea filmului ca sa faca loc adevaratilor dusmani. Cliseele sunt prezente pretutindeni: tanarul sarac care aspira la glorie; printesa rebela care vrea sa isi croiasca propriul drum si sa ia propriile decizii; logodnicul impus de rege care evident este malefic; capitanul armatei, frumos si viteaz care o protejeaza pe printesa etc.

Un plus il reprezinta uriasii animati deoarece au fost suprinzator de expresivi si se miscau destul de natural. Desigur, au fost unele momente in care dimensiunile lor erau vagi in comparatie cu alte obiecte, uneori parand mai mari, alteori mai mici. Trecand peste aceste detalii, este destul de bine realizat. Decorul este ok, insa la departamentul de costume sta destul de prost, neavand nici macar un iz de autenticitate. Imaginea nu oboseste retina, iar contrastele sunt bine realizate. Coloana sonora este in regula, specifica genului, insa nu iese in evidenta cu nimic.

In concluzie, daca esti fan al genului fantasy, este un film bun de vizionat care nu te va plictisi. Desi este pg 13, scenele mai hardcore de violenta doar sunt sugerate si hai sa fim seriosi, copii de peste 10 ani vad si creaza scene mult mai agresive in jocurile video, asa ca e ok de mers cu familia.

Multumim Oxygen PR pentru invitatie!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Conventia Internationala de Fitness 2013: info participanti

Conventia Internationala de Fitness 2013 (ziua 1)