in

Vinerea Sportiva (7)

E vineri iar, chiar daca e 1 aprilie eu continui cu seria articolelor incadrate in Vinerea Sportiva.

Daca am inceput cu triceps, cred ca cel mai indicat e sa continuam cu triceps, de acord, nu? Saptamana trecuta am avut extensii la helcometru, astazi avem un exercitiu ceva mai controversat. Depinde foarte mult de felul in care il executi, poate fi foarte usor confundat cu un exercitiu pentru piept.

Inainte de toate, mentionez (inca o data) ca fitness/culturism este un sport cat se poate de deschis si fiecare dintre antrenori sau sportivi iti vor recomanda anumite exercitii, anumite programe, in functie de cum le e lor mai bine, cum simt ei ca intra mai bine. Daca se poate spune asa, culturismul este un sport destul de subiectiv.

Pentru antrenamentul meu de abdomene fa un click AICI. Daca ai intrebari despre sala/fitness/culturism/nutritie in general, te astept AICI. Programul meu actual de sala este ASTA.

Inainte sa va prezint flotari la paralele, va spun ca impreuna cu Crocodilu’ sef de la Trilulilu v-am pregatit ceva frumos. Vom pune frumosul in aplicare in curand, voi reveni cu detalii la momentul potrivit.

Acum sa trecem la treaba.

E un exercitiu relativ simplu. Inspiri, te lasi in jos pana la un nivel de siguranta (nu mai jos de atat ca risti sa te accidentezi la umeri), expiri si revii in pozitia initiala. Incearca sa iti tii corpul drept, daca te apleci prea mult in fata risti sa lucrezi mai mult pieptul decat tricepsul. Este un exercitiu excelent pentru triceps, daca e executat corect.

Daca la un moment dat greutatea proprie nu mai e suficienta poti lega greutati de centura, poti folosi pe picioare o gantera…

Cam atat. Simplu, nu?


foto 1 si 2.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Si pisicile se roaga

Si…Cum mai merge?