in

Zece metode de a slăbi rapid și sănătos

Suntem în plină tranziție spre vară! Foarte multă lume vrea să fie în formă la plajă.

masa musculara

Metode de a scăpa de grasime mai repede. Sunt multe… Foarte multe. Eu am pregătit o listă cu unele din cele mai bune metode de a slăbi, metode care funcționează, demonstrat.

Fără prea multe introduceri, iată lista:

1. F.B.I. – Conceptul de antrenament creat de mine se bazează pe Tabata, Crossfit, HIIT, Bootcamp și conține elemente din multe alte tipuri de antrenamente. Full Body Ignition poate să te facă să arzi până la 1000 de calorii într-o ședință, ajungând chiar să arzi calorii și la 24 de ore după un antrenament extrem de intens.

2. HIIT. Un antrenament bazat pe High Intensity Interval Training poate arde multe calorii. Nu te limita la HIIT-ul clasic, ci încearcă să te folosești de HIIT pentru antrenamente cât mai complexe.

3. Mai multe sprinturi, pe distanțe mai lungi. În primele 15 minute de exerciții cardiovasculare, corpul tău arde în principal carbohidrații, energia primară. Abia după acele minute începe să ardă din grasimea depusă. Atenție însă! Așa cum am spus mereu, nu este recomandat să te limitezi doar la cardio. Antrenamentul cu greutăți este și el extrem de important. Combinate, cele două dau rezultate!

4. Cum am spus mai sus, antrenează-te cu greutăți. Cu cât ai masa musculară mai dezvoltată, mai curată, mai puternică, cu atât vei arde mai repede grăsimile depuse inestetic. Unele se transformă în mușchi, altele se ard de tot. Este un lucru demonstrat că antrenamentul cu greutăți te ajută la arderea grăsimilor. De aceea, în cazul în care un cuplu intră în lupta cu grăsimea amandoi în același timp, de cele mai multe ori bărbatul va slăbi mai repede, deoarece e construit de așa natură, are masa musculară mai dezvoltată.

5. Alege un sport care îți place și mișcă-te din placere. Dacă practici săptamânal un sport și adaugi și antrenamentele clasice, șansele de reușită sunt și mai mari!

7. Scapă de stres. Fă mult stretching, practică yoga. Sunt lucruri demonstrate: stresul participă intens la depunerea grăsimilor, în timp ce stretchingul și yoga participă la fel de intens în arderea lor, prin reducerea stresului.

8. Renunță în a mai încerca să scapi de grasimea locală/zonală. Am mai spus-o și o repet: nu ai cum să scapi doar de burtică sau doar de grăsimea inestetică de pe coapse. Corpul decide de unde dă jos, tu trebuie doar să îl ajuți și eventual să îl direcționezi ușor spre o anumită zonă, însă e esențial să îți lucrezi întregul corp.

9. Înregistrează-ți progresul undeva. Fă poze, notează kilogramele periodic. După o anumita vreme vei fi uimit(ă) să vezi cât de mult ai progresat și vei avea un avânt și mai mare atunci când vei observa că toată munca a dat rezultate.

10. Ai mare grijă la odihnă și alimentație. Am spus și repet de câte ori am ocazia: mănâncă mai multă mâncare gătită acasă, știi cu siguranță ce e în ea, renunță la alcool și carbogazoase, las-o mai moale cu dulciurile, mănâncă regulat și echilibrat, bea multă apă și combină corect alimentele. Odihna de noapte e esențială!

Dacă îți permiți și vrei să investești în tine și sănătatea ta îți recomand un antrenor personal și inevitabil cartea “Calea spre un abdomen perfect“. În ea vei găsi multe sfaturi despre slăbitul sănătos!

sursă foto

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

7 Comments

Leave a Reply
    • Cu mare plăcere! Dacă ai răbdare să răsfoiești site-ul, vei găsi multe informații care te vor ajuta. De asemenea, dacă te abonezi la newsletter, vei primi gratuit o broșură: mituri despre abdomen.

  1. asa am sa fac, valentin! si daca am permisiunea ta, o sa ma ”folosesc” de unele articole ale tale (cu mentionarea sursei, binenteles)la mine pe blog. multumesc frumos

  2. Salut…citesc cu mult interes articolele tale….Am 35 de ani si sufăr si de ulcer duodenal….eu muncesc doar de noapte de la orele 20 la 06 dimineata….sincer cu odihna e mai greu…Si am inceput sa merg la sala…dar nu pot fi la capacitate maxima….Si am ceva probleme cu burtica:)…daca ai ceva sfaturi te rog să mă ajuti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CONCURS: Slăbește sănătos!

Ne vedem la Bucharest Wheels Arena 2013