in ,

Aromaterapia și antrenamentele

Astăzi mi-am propus să îți prezint un articol ceva mai diferit față de cele cu care te-am obișnuit până acum. Este un guest post scris de Mihaela Vlad de la aromaterapia4you.

Aromaterapia și antrenamentele

Poate că te întrebi deja ce legătură are aromaterapia cu antrenamentele, dietele și un corp frumos? Ei bine, aș vrea să îți spun de la început că aromaterapia te poate ajuta în multe privințe, inclusiv atunci când te antrenezi.

Fie că ești începător sau avansat în ceea ce privește antrenamentele, fie că te antrenezi intensiv pentru a slăbi sau pentru a-ți crește masa musculară sau doar pentru a-ți menține tonusul, cu siguranță ai experimentat până acum febra musculară, crampele, vânătăile sau întinderile.

Vestea bună este că poți să ameliorezi aceste simptome folosind uleiuri esențiale pure fără să te expui la efecte secundare. Metodele principale prin care poți să folosești uleiurile esențiale în scopul ameliorării acestor inconveniente sunt băile , masajul și compresele aromaterapeutice.

Cum le folosim? Pune câteva picături în apa de baie și relaxează-te pentru 10-15 minute. Sau amestecă câteva picături de ulei esențial cu un ulei de bază vegetal și masează-te pe zonele dureroase. Dacă ai febră musculară sau vrei să previi febra musculară folosește uleiurile esențiale de busuioc, cajeput, cimbru, geraniu sau lavandă.

În cazul în care crampele sunt cele care te deranjează, apelează la cajeput, chiparos, măghiran, nucșoară sau rozmarin.

Te-ai ales cu o vânătaie? Nu-i nimic, fă-ți o compresă cu apa la care adaugi câteva picături de ulei esențial de chimen, geraniu, ghimbir sau smirnă. Dacă din nefericire ai o luxație sau o întindere, folosește uleiurile esențiale de piper negru, eucalipt, cimbru sau coada șoricelului iar recuperarea va fi mai rapidă.

O parte dintre noi suntem la început cu antrenamentele și ne lipsește tonusul muscular. Putem adăuga în apa de baie sau în uleiul de masaj câteva picături de ulei esențial de iarbă lamâioasă, ienupăr sau rozmarin iar corpul nostru va deveni mai tonifiat și mai pregătit pentru antrenamente.

Și nu uita un lucru: pe lângă un corp frumos, ai nevoie și de o minte ageră și sănătoasă. Uleiurile esențiale te vor ajuta să scapi de stres, să te relaxezi, să fii mai optimist și mai fericit.

“Mens sana in corpore sano!”

Pentru mai multe informații utile pentru tine, te invit pe site-ul meu.

Păreri?
Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Conferința internațională anti-aging “Forever Young”

6 reguli pentru a crește în masa musculară