in

Sari coarda pentru a avea un trup sculptat, ca de fotomodel

Te-ai plictisit de exerciţiile cardio clasice sau vrei doar să aduci puţină varietate în atrenamentul zilnic, atunci coarda este soluţia. Cu toţii ne-am distrat copios sărind coarda în copilărie. De ce să n-o facem şi acum, mai ales că este o activitate fizică simplă şi extrem de eficientă atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Săriturile cu coarda sunt la fel de eficiente ca înotul şi alergarea de viteză, din punct de vedere al caloriilor consumate. Populară în rândul boxeurilor de performanţă, coarda are nenumărate beneficii:

– îmbunătăţeşte echilibrul şi vă ajută să aveţi o mai bună postură a corpului

– întăreşte oasele

– solicită muşchii din partea inferioară a corpului contribuind în acelaşi timp la tonifierea braţelor, umerilor spatelui şi a muşchilor abdominali

– creşte capacitatea pulmonară

– întăreşte musculatura cardiacă

– creşte nivelul de anduranţă/rezistență

– va ajută să slăbiţi, să aveţi un abdomen plat şi să luptaţi eficient cu inestetica celulită

– îmbunătăţeşte coordonarea, agilitatea, viteza

– aduce un plus de amuzament în programul de antrenament

– și nu în ultimul rând, potrivit studiilor, reduce pofta de mâncare. Cercetătorii recomandă exerciţiile fizice care implică mişcarea ritmică pe verticală deoarece se solicită cel mai mult stomacul, ceea ce induce o suprimare de lungă durată a senzaţiei de foame.

Oamenii de ştiinţă au concluzionat că atunci când sărim coarda, întregul organism este mişcat în sus şi în jos mai mult decât atunci când alergăm. Astfel exerciţiile aerobe, în special săritul corzii, pot regla dorinţa de a ingera alimente grase, îmbunătăţind comportamentul alimentar.

Pentru a arde mai multe calorii se recomandă exerciţiile combinate. 15 minute de sărit coarda este echivalentul a 30 de minute de jogging. Iar în funcţie de intensitate, aproximativ 700 de calorii sunt arse cu fiecare oră de coardă.

Cum se execută corect: corpul trebuie să stea drept, genunchii uşor îndoiţi, coatele în unghi de 45 de grade mâinile poziţionate cu palmele în sus, iar muşchii abdominali trebuie să fie mereu contractaţi. Atenţie! De evitat să vă antrenaţi pe suprafeţe dure pentru a nu afecta articulaţiile.

Acest accesoriu de fitness disponibil tuturor, ieftin, distractiv şi de dimensiuni mici este folosit cu regularitate şi de vedetele internaţionale, precum superbele modele de lenjerie intimă Victoria’s Secret.

Supermodelul brazilian Adriana Lima este un exemplu edificator. Alături de antrenorul ei personal, Michael Olajide Jr, frumosul “îngeraş” a reuşit să se perfecționeze în acest tip de antrenament şi chiar să fie în formă de zile mari la doar câteva luni de la naştere.

În filmulețul de mai jos poţi vedea cum se antrenează mămica de milioane!

Nici colega ei, Doutzen Kroes nu se lasă mai prejos. Pentru a avea o siluetă de invidiat, vedeta sare coarda și practică boxul. Uite cum se pregătește pentru celebrele prezentări de modă!

https://www.youtube.com/watch?v=3gFqHKVUUOY

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slăbitul sănătos: pierdere în greutate VS pierderea de grăsime

Târgul 10 BENEFICII – produse pentru tine și familia ta