in

3 motive pentru a face 30 de minute de cardio pe zi

Senzatia descurajatoare de a alerga pana la epuizare pe banda de alergat s-ar putea sa te faca  mereu ca nu se merita efortul, dar activitatea cardiovasculara este o componenta importanta a unui antrenament complet. Desi uneori este dificil sa se efectueze doza recomandata de 150 de minute cardio pe saptamana, doar 30 de minute de exercitii aerobice moderate intens in fiecare zi pot imbunatati bunastarea generala si pot spori nivelul de efort fizic. Urmatoarele trei motive va vor explica de ce este necesara o activitate cardiovasculara zilnica pentru a va ajuta sa scapati de kilogramele in plus.

Sanatatea inimii

Principalele grupe musculare sunt adesea punctul central al oricarui exercitiului, indiferent daca faceti sprint, jogging sau ridicare de greutati. Dar este important sa va dati seama ca muschii nu sunt punctul central de evidentiere atunci cand efectuati activitati legate de cardio; mai degraba, inima trebuie sa fie prioritate. Activitatea cardiovasculara mareste bataile inimii pe minut, ceea ce duce la cresterea fluxului sanguin catre muschi, in plus fata de inima. Chiar daca nu este nevoie sa efectuati curse intensive de sprint pentru a va imbunatati sanatatea inimii, cresterea batailor inimii este necesara pentru a spori capacitatea naturala a corpului de a arde grasime, deci si efortul cu ajutorul unor benzi de alergare este unul bine venit.

Putere musculara

Sistemul dumneavoastra respirator are un impact major asupra capacitatii organismului de a construi o masa musculara slaba. Muschii au nevoie de o varietate de nutrienti pentru a deveni mai puternici, de aceea este important sa aveti o dieta sanatoasa. Muschii necesita, de asemenea, un flux sanguin sanatos pentru a functiona la un nivel ridicat. Activitatea cardiovasculara imbunatateste functia respiratorie a organismului, care ajuta muschii care lucreaza cu oxigenul necesar pentru a functiona eficient. O rutina  zilnica de mers pe jos in ritm alert, alergatul pe banda magnetica sau joggingul au potentialul de a creste capacitatea corpului de a face  exercii de o intensitate mai mare pe o perioada mai lunga de timp.

Rezistenta

Rutina de a efectua cel putin 30 de minute de activitate cardio de cinci ori pe saptamana va creste nivelul de anduranta. Daca sunteti relativ nou in procesul de exercitiu aerobic obisnuit, rezistenta dumneavoastra este o resursa eficienta pentru masurarea progresului. Luati in considerare provocarea ipotetica a unui antrenament pentru a participa la un maraton. Probabil ca nu veti putea parcurge  distanta maxima in timpul primei incercari. De-a lungul timpului, rezistenta dumneavoastra va creste pe masura imbunatatirii sistemului dumneavoastra respirator si a fortei musculare. In plus fata de rezistenta, corpul dumneavoastra va avea, de asemenea, beneficii suplimentare de sporire a performantei, cum ar fi metabolismul imbunatatit, care este o componenta necesara a pierderii in greutate.

Este important sa luati masuri de siguranta adecvate atunci cand incepeti un nou antrenament de fitness. Daca nu sunteti obisnuit cu exercitii cardiovasculare, consultati un expert de fitness sau un antrenor personal pentru a va asigura ca urmati pasii necesari pentru atingerea obiectivelor. De asemenea, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca nu sunteti sigur ca inima dumneavoastra este suficient de sanatoasa pentru exercitii moderate pana la intensitate ridicata. De asemenea, nu uitati sa urmariti progresul dumneavoastra utilizand un jurnal de fitness. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti motivat in timpul procesului de scadere in greutate. Rezultatele nu vor aparea peste noapte, veti incepe sa le observati in timp.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CBD Oil and How They Make It

5 Workout Tips to Stay Healthy and Fit