in ,

Cum să slăbești 5 kilograme în 9 zile (9 pași simpli)

Să scapi de 5 kilograme în 9 zile nu este chiar așa de greu precum îți închipui. În articolul de față îți prezentăm 9 trucuri prin care poți elimina excesul nedorit de grăsime.
1.Jurnalul alimentar
Ideal este să ții un jurnal alimentar în care notezi tot ce consumi, fie că sunt produse alimentare, fie că sunt băuturi. De multe ori, aceste notițe zilnice îți pot arăta de unde provin caloriile nedorite. Chiar daca tu poate ai impresia că faci alegerile alimentare corecte, e posibil să se strecoare și câteva plăceri vinovate care îți strică dieta.
2.Hidratarea este importantă
Apa este aliatul de nădejde atunci când vine vorba despre dietă. Ea te ajută să-ți potolești foamea și poftele alimentare. E bine să bei apă înainte de fiecare masă pentru a reduce astfel cantitatea de mâncare ingerată. Mare atenție la băuturile dulci! O singură băutură poate avea și 500 de calorii, echivalentul unei mese. Bineînțeles, beneficiile consumului de apă sunt nenumărate, printre care o piele hidratată, elastică, strălucitoare și un sistem imunitar puternic.
3.Nu face abuz de mâncărurile sănătoase!
Cei care urmează o dietă cred că mâncarea sănătoasă și nutritivă se poate consuma în orice cantitate. Greșit! De exemplu, poți consuma la micul dejun iaurt și maxim două toppinguri sănătoase (nuci, semințe, fructe, etc.) Nu e indicat să-ți adaugi prea multe ingrediente pentru că numărul caloriilor consumate crește.
4. Odihnă face diferența
E bine să dormi 8-9 ore pe noapte. Lipsa de somn afectează secreția de hormoni care reglează foamea și sațietatea, ceea ce te-ar putea împinge la supraalimentare. Când esți obosit, dorești să consumi alimente bogate în grăsimi și în calorii și totodată, ai tendința de a alege alimente nocive pentru sănătate.
5.Să ai mereu fructe pe masa
Primul pas pentru a pierde din excesul de greutate este să elimini junk food-ul din dietă. Și ca să-ți fie mai ușor să faci alegerile alimentare corecte e recomandat să ai mereu la îndemână fructe proaspete. Studiile au aratăt că cei care aveau în permanență fructe pe masă au reușit să slăbească mai repede.
6.Atenție la sosurile pentru salată!
Dressingurile folosite pentru a da gust salatelor ascund multe calorii. Când pui sosul direct din sticlă este foarte simplu să faci abuz. Două lingurițe cu sos pot avea și 100 de calorii, care se adaugă la masa pe care o consumi.
7.Spune adio carbohidraților simpli!
Carbohidraţii simpli (glucide sau zaharuri) nu sunt benefici pentru organism, neavând fibre alimentare, vitamine sau mineralele. Sunt absorbiți rapid şi se depun foarte uşor sub formă de grăsime. Poate ai observat că atunci când mănânci mai multe felii de pâine ți se face foame mult mai repede. Când ești la dietă trebuie să elimini din meniu orezul alb, pastele și pâinea. După ce ți-ai atins greutatea dorită, pentru a te menține este recomandat să consume cât mai puțini carbohidrați simpli.
8.Încearcă un sport nou!
Sportul promovează competiția și te poate ajuta să-ți depăsești limitele și să-ti atingi obiectivul. Nu spune NU înainte să încerci! Experimentează diverse tipuri de mișcare și vezi care este potrivit pentru tine.
9. Încearcă antrenamentul de tipHIIT (High-Intensity Interval Training)
Dacă ești ocupat și nu ai timp pentru exerciții fizice, acest tip de antrenament este ideal deoarece într-un interval scurt de timp poți realiza un antrenament de mare intensitate. Este un antrenament care combină perioade scurte de exerciții intense cu perioade scurte de pauză sau exerciții usoare. HIIT este cea mai bună metodă de ardere a grăsimilor și slăbire

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Here’s What Eating A Banana And An Avocado Every Day Can Do To Your Body

This Is How You Can Increase Your HGH (Human Growth Hormone) Naturally