in , ,

5 motive ca sa mananci ciocolata in fiecare zi

5 motive ca sa mananci ciocolata
5 motive ca sa mananci ciocolata

Ciocolata se numara printre alimentele pe care toti cei care vor sa slabeasca le evita. Ei bine, lucrurile nu sunt deloc asa cum par si ciocolata consumata zilnic, in anumite conditii, poate fi chiar benefica in curele de slabire. Este important de stiut ca acest ingredient dulce are numeroase beneficii pe care cei mai multi dintre noi le ignora. Desigur, calitatea ciocolatei pe care o consumam este esentiala, asadar asigura-te ca alegi un produs cu cel putin 80% cacao si de preferat organic. Numai in acest mod te vei putea bucura de toate proprietatile sale!

1. Ciocolata contine o cantitate mare de antioxidanti. Antioxidantii sunt importanti in lupta impotriva radicalilor liberi, imbunatatesc memoria si previn afectiuni grave precum dementa. Consumand zilnic alimentele care contin antioxidanti, previi imbatranirea prematura si deteriorarea celulelor.

2. Ciocolata te ajuta sa te mentii la greutatea optima. Da, iti vine greu sa crezi, insa acesta este adevarul! Unul sau doua patratele de ciocolata neagra pe zi influenteaza activitatea enzimelor care digera grasimi si carbohidrati. Mai exact, extractul de cacao face asta. Alege sortimente asezonate cu ceai verde sau ardei iute si beneficiile se vor dubla!

VEZI SI: POFTE ALIMENTARE DES INTALNITE, DECODATE DE NUTRITIONISTI

3. Acest ingredient dulce imbunatateste sanatatea inimii. Studiile arata ca o cantitate mica consumata in fiecare zi poate scadea tensiunea arteriala si poate creste nivelului colesterolului HDL.

4. Ciocolata inhiba poftele. Este de ajuns sa mananci un patratel si vei vedea ca pofta de dulce dispare ca prin minune. Este in regula sa consumi aceasta cantitate de ciocolata neagra in fiecare zi, insa nu exagera!

5. Te vei simti mult mai bine! Daca iti doresti sa pierzi kilogramele in plus, s-ar putea sa fii usor frustrat pentru ca nu poti manca tot ce iti doresti. Rasfata-te cu un astfel de desert si te vei simti mai bine!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Juicing or blending?

Ce se intampla daca iti pui felii de ceapa pe talpi inainte de culcare

Ce se intampla daca iti pui felii de ceapa pe talpi inainte de culcare