in

Amorțeală la degete

Ai avut sau ai o senzație de amorțeală la degete?

Fie că e vorba despre degetele de la mâini, fie că e vorba despre degetele de la picioare, senzația de amorțeală nu e deloc plăcută. Această senzație apare dacă ții brațul sau piciorul mai multă vreme într-o poziție incorectă. Astfel, irigarea cu sânge se va desfășura defectuos, ceea ce va duce la o pierdere temporară a sensibilității în membrul respectiv.

De regulă, e de ajuns un mic masaj, pentru ca extremitățile corpului să revină la capacitatea lor senzorială obișnuită. Dar în cazul în care succesul este numai de scurtă durată, cauza ar putea fi o problemă a coloanei vertebrale, poate chiar o hernie de disc. Sfatul meu este să consulți un medic de urgență!

Tu ai avut senzația de amorțeală la degete?

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

3 Comments

Leave a Reply
 1. Salut! Da, am avut.. si inca mai simt senzatia de amorteala in degetul inelar si cel mic de la mana stanga.
  M-a pus pe ganduri articolul tau. Trebuie sa iau masuri!
  Nu credeam ca ar putea fi ceva de importanta majora.

 2. Sindrom de tunel capian se numeste amorteala de la mana. La picioare amorteala , furnicaturile apar in un disc intervertebral este herniat.
  Bafta multa !

 3. Bună
  Mama avea amorțeli la degete inițial, care ulterior au degenerat în dureri foarte puternice care radiau spre umeri. Avea sindromul tunelului carpian
  S-a operat la ambele mâini la încheieturi. Dacă stia ce sa veeifice, scapă fără durere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prim Ajutor în caz de degerături și hipotermie

Bucătarul tău – rețete la tine acasă