in ,

Battle ropes? Iată care sunt beneficiile!

Vrei sa intri in formă? Alege un antrenament cu battle ropes si vei avea parte de numeroase beneficii. Iata ce sunt acestea si cum te ajuta!

Battle ropes reprezintă o pereche de corzi mai subțiri sau mai groase, care se găsesc în majoritatea sălilor de sport si care te ajută sî îți îmbunătățești condiția zonei mediane (abdomen, spate inferior, lombari). În plus, folosind aceste corzi vei arde un număr mare de calorii si vei avea mai multă rezistență la efort. Practic, utilizarea lor se poate compara oarecum cu sprint-urile pentru picioare.

Acest concept a fost dezvoltat de către John Brookfield, care a descoperit că mânuirea acestor cozi prin mișcări circulare și lineare crește ritmul cardiac la atleți. În zilele noastre, ele sunt folosite în special la antrenamentul pe intervale. Iată care sunt beneficiile!

VEZI ȘI: 5 MODURI PRIN CARE ARZI EXTRA CALORII ÎN TIMPUL ANTRENAMENTELOR

1. Mișcările rapide, de intensitate mare, îți vor mări aproape instant capacitatea cardiovasculară, facilitând circulația.

2. Vei avea un consum caloric mare. Atunci când mușchii mici sunt supuși activității intense și efortului mărit, corpul tău arde mult mai multe calorii. Când antebrațele, bicepșii și tricepșii acționează sub tensiune, deplasându-se la o viteză mare, vei arde calorii într-un timp scurt.

3. Aceste sfori te vor ajuta sa arzi grăsime. Dacă incluzi antrenamentul cu battle ropes în rutina ta zilnică, vei continua să arzi calorii chiar și după terminarea antrenamentului, datorită consumului excesiv de oxigen post workout (efectul after burn).

5. Antrenamentul cu battle ropes te va ajuta să te sincronizezi și să te coordonezi mai bine, beneficii care te vor ajuta în viața de zi cu zi mai mult decât crezi.

6. Acest antrenament te va ajuta chiar și din punct de vedere psihic, disciplinându-te și oferindu-ți mai multă concentrare și mai multă motivație. În plus, poate fi chiar foarte distractiv.

Pentru un antrenament corect menține întotdeauna abdomenul încordat, folosește-ți umerii și relaxează brațele, fă mișcări scurte și nu uita sa respiri corect!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Killer back workout – antrenament spate

valentin bosioc

Thoughts on bodybuilding