in ,

Exercitii cu mingea de fitness

Se pot face o multime de exercitii cu mingea de fitness, care are o multime de denumiri, mai ales in engleza: swiss ball, gym ball, physioball, balance ball, birth ball, body ball, fitness ball, gymnastic ball, Pilates ball, Pezzi ball, sports ball, stability ball, Swedish ball, therapy ball, sau yoga ball.

Este extrem de folositoare un la casa omului :). Se pot face extrem de multe exercitii si combinatii de exercitii cu ajutorul acestei mingi. In comert se gaseste la diferite diametre, in functie de inaltimea sportivului. Nu mai spun de culori, e clar ca se gaseste in diferite culori, de parca asta ar conta foarte mult :).

Mingea este fabricata dintr-un material elastic de tip PVC si vine la pachet cu o pompa pentru a fi umflata. Inainte sa trecem la cateva exercitii cu mingea de fitness, sa povestim putin despre ea, ca sa stim cu ce lucram.

Mingea de fitness a fost inventata in 1963 de Aquilino Cosani si a fost folosita in fizioterapie, la inceput pentru cei nou-nascuti si copii de catre medicul britanic Mary Quinton. Mai tarziu un medic, director general la o clinica din Elvetia a inceput sa foloseasca mingea pentru tratamentul fizio-terapeutic al adultilor cu probleme ortopedice si neurologice.

In zilele noastre mingea de fitness are o intrebuintare foarte larga, fiind folosita atat de medici cat si de sportivi amatori sau de performanta, in diferite tipuri de sport, de la fitness la yoga sau pilates.

In general muschii lucrati cei mai mult cu ajutorul acestor mingi sunt cei abdominali, fesieri si lombarii. Insa se pot lucra foarte bine si muschii coapselor, bratelor, gambelor, umerii, pieptul sau chiar spatele. In plus mingea ajuta foarte mult la imbunatatirea echilibrului si reflexelor.

Bun, acestea fiind spuse, va las cu un scurt video cu cele mai uzuale exercitii care se pot executa cu mingea de fitness. Cum am spus, sunt o multitudine de posibilitati, trebuie doar sa vrei si sa ai putina imaginatie.

Spor si succes!

 

Exercitiile din video le puteti executa fie contratimp, fie pe serii si repetari. Cum va este voua mai usor.

P.S. Daca aveti intrebari le astept in comentarii, pe pagina de facebook sau in pagina special creata cu intrebari si raspunsuri.
sursa foto.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

9 Comments

Leave a Reply
  1. Tocmai ce mi-am luat și eu una după ce am văzut câteva exerciții cu ea în cartea ta. :D Nu mi-am imaginat niciodata că poate fi atât de amuzantă. :))

  2. Sunt foarte curioasa cum faci sa nu fuga mingea. Eu cand incerc sa fac exercitii se rostogoleste si cad intr-o parte. Mi se pare aproape imposibil :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antrenament lunar pentru abdomen (3)

Exercitii pentru piept cu gantere si mingea de fitness