in ,

Top 5 ţepe ale metodelor de slăbire pe care trebuie să le eviţi

Mai mult de 2/3 din români sunt supraponderali iar studiile arată că aceştia cheltuie în jur de 50 de milioane de dolari pe an pe produse, aparate de îngrijire corporală şi pastile de slabire, potrivit unui studiu publicat de Datamonitor, unul dintre liderii mondiali în realizarea de studii şi cercetări in domeniul sănătaţii.

Se apropie anul nou… şi printre principalele tale dorinţe se află slăbirea, îngrăşarea, tonifierea sau o sănătate de fier. Atunci cand eşti disperat să iti schimbi viata şi să ai corpul mult visat ai fi în stare să crezi şi să încerci tot ce ţi se vinde. Pentru tine totul sună ca secretul slabirii şi al fericirii absolute.

Internetul abundă în reclame la pastile de slăbit. Revistele sunt pline de poze tip Înainte – şi – După. Teleshopping-ul ne arată cum o cremă magică este secretul abdomenului cu patrăţele.

Sună prea bine ca sa fie adevărat…nu-i aşa?

Regula nr. 1 a slăbirii sănătoase este chiar următoarea: Dacă presupune un efort prea mic ca să fie adevarat…nu merită nici macar acest efort!

1.Acai berry, ketona de zmeură şi alte pastile de slăbit pe bază de plante. Super Slim, Interactiv Slim, Slim Silhouette, Weight Loss, Super Slim, Slim Silhouette, Perfect slim, body slim, ecofit, Green Coffee, SveltaFlor, cetona de zmeura , Hyperslim Acai, xls, zein, African mango, pure garcinia cambogia, sau orice alt nume ar purta…

Aceste “pastile de slăbit”, ale căror reclame apar enervant de des pe cele mai populare site-uri ale momentului, sunt nimic altceva decat cofeină (adica energizante). Cofeină extrasă din diverse plante.

Cofeina îţi accelerează uşor arderile organismului, însă nu suficient pentru a slăbi. Evident că un produs singuratic, fară să ai un program alimentar bine definit, nu va avea eficacitate. Ca să nu cheltui banii pe aceste suplimente, îți vând un pont: bea cafea. Are fix acelaşi efect.

Nu le recomand sub nicio formă persoanelor cu tensiune crescută sau oscilantă. Mai multe despre pastilele de slăbit poţi citi în articolul scris de mine AICI.

Cât economiseşti: Prin evitarea cumpărării unor asemenea energizante poţi economisi între 50-200 lei pe luna.

2.Creme, loţiuni şi masaj anticelulită.

Piața e plină de creme, geluri, loţiuni, măşti, lapte sau seruri anticelulită care îți promit remodelarea fară efort. Toate au acelaşi efect: o acţiune directă asupra pielii, la suprafaţa acesteia. Ele nu conțin vreun ingredient secret, care să favorizeze arderile, ci doar cofeina care are un efect diuretic temporar asupra pielii, punând sângele în mișcare, în zona pe care o aplici. Astfel pielea capătă un aspect mai fin. Hidratarea şi exfolierea pielii nu te vor scăpa de celulită, în cel mai bun caz pielea ta va arăta (temporar) mai bine.

VEZI SI: 3 EXERCITII SIMPLE PENTUR TONIFIEREA BRATELOR

Masajul anticelulitic este o modalitate, destul de violentă, de a-ţi disloca depozitele de grăsime. Imaginează-ţi cum întinzi aluatul pentru placinte. Asta nu inseamnă că el nu rămâne acolo, ci doar ca îl netezeşti. La fel şi pielea ta este mai netezită, de multe ori până la învineţire. Celulita nu dispare de la acest gen de masaj. Doar dieta şi mișcarea te pot duce mai aproape de îndeplinirea scopului tău.

Cât economiseşti: 100 – 300 de lei în funcţie de loţiune sau sedinţa de masaj.

3.Împachetări sau costume de slabit

Din păcate foarte mulţi nutriţionişti recomandă împachetările şi electrostimularea, probabil pentru că au contracte cu diverse saloane cosmetice şi spa-uri (?). Am să îţi frang inima (dacă în trecut ai investit în aşa ceva) şi am să îţi spun că aceste tratamente aplicate corpului tău nu combat celulita şi nu te fac sa scapi de vergeturi, ci doar îţi modifică aspectul pielii pentru urmatoarele zile, printr-o exfoliere şi hidratare cu diverse plante sau substanţe. Dacă pe cantar se văd ceva diferenţe, nu inseamnă că ai slabit, ci doar că datorită transpiraţiei ai eliminat apa din organism.

Celebrul costum de slăbit şi topit grăsimea “tip sauna” în care te îmbraci că dai jos kilogramele în plus este una dintre cele mai vechi ţepe. Prin transpirarea excesivă într-un asemenea costum nu faci altceva decât să elimini apa din corp.

Cât economiseşti: 100- 300 lei şedinţa sau aproximativ 100 lei costumul.

4.Diete ale celebritaţilor de la Hollywood sau recomandate de Dr. Oz

Dacă nu vorbim de o vedetă de talie mondială, ci doar de una locală, care nu câștigă extraordinar de mult, în mod sigur este plătită de companii ca să promoveze un anumit produs. Nu te încrede 100% în reclame şi nu uita… ce i se potriveşte unei vedete nu este neaparat cel mai bun lucru pentru tine.

De îndată ce Dr. Oz a pronunţat cuvântul cetonă de zmeură s-a dezlănţuit avalanşa de bloguri false, păreri falsificate şi site-uri apărute peste noapte care promovează acest produs. Ceea ce lumea nu știe e că Dr. Oz oferă ca probă pentru eficacitatea substanţei o cercetare realizată în laborator pe șoareci şi șobolani, nu pe oameni.

Cât economiseşti: De la 30-300 lei în funcţie de produsul promovat.

5.Centuri şi gadget-uri pentru tonifierea corpului.

Rareori în activitatea mea ca şi consultant în nutriţie am întâlnit persoane care să nu îşi dorească abdomen plat sau chiar pătrăţele (six-pack). De aceea oamenii de marketing se joacă cu emoţiile noastre şi ne prezintă o gama largă de gadgeturi abdominale, aparate de făcut abdomene sau centuri electrice care promit să ne lucreze burta de bere când le purtăm pe sub haine sau cand ne tolănim pe canapea, cu o cutie de popcorn în mâna stangă şi o bere în dreapta. Măcar de-ar fi atât de uşor……

Ciudat este că lumea continuă să cumpere aşa ceva. Dacă centura electrică pusă pe abdomen ne-ar scăpa de grăsime şi ne-ar lucra pătrăţelele cred că am umbla toţi cu mâinile prin priză! (Disclaimer: glumesc, nu încercaţi aşa ceva). Toate aceste “maşinării” pentru abdomen sunt o cheltuială nefondată. Abdomenul mult visat se construieşte în timp, cu multă disciplină alimentară şi mişcare fizică.

Cât economiseşti: 100 – 400+ lei.

Ai pierdut vreodată bani din cauza metodelor de slăbire în care ţi-ai pus speranţele? Scrie-mi într-un mesaj şi daca ţi-a plăcut articolul dă-i un share pe facebook.

Acest articol este primul dintr-o serie de articole trimise de colaboratorii aleși pentru ValentinBosioc.com M-am bucurat enorm să văd că există oameni care doresc să ofere informație, m-am bucurat să văd că există pasionați. Am primit mailuri atât de la fete cât și de la băieți. V-am obișnuit cu articole de cea mai bună calitate, vom continua să vă oferim articole de calitate!

Textul de mai sus este scris de Lavinia-Maria Berechet – consultant wellness şi internet marketer, care înfiinţează în 2013 blogul www.adiocelulita.ro – comunitate online dedicată femeilor interesate de domeniul wellness (nutriţie, controlul greutăţii, sănătate, fitness). Având studii de specialitate în domeniul alimentar şi nutriţie dar şi o pasiune aparte pentru aceste domenii, Lavinia se concentrează pe expunerea unor soluţii personalizate, uşor de aplicat pentru toţi cei dornici de o schimbare.

Toate bune, spor(t) în toate!

sursa foto

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

19 Comments

Leave a Reply
  1. Buna!am citit si eu articolul…sunt de acord cu sportul si dietele ca am slabit 35 de kg…insa chiar daca am slabit prin sport si dieta, ceea ce m-a ajutat sa imi intind pielea si sa nu mai ramana DELOC cute pe burta a fost termocuverta si impachetarile cu parargil! Mi-am luat eu termocuverta si parargilul si mi-am facut acasa..cam 30-40 min o data la 2 zile si chiar a avut efect. Intr-adevar in greutate nu te ajuta sa slabesti pentru ca pierzi apa, dar in centimetri m-a ajutat si pielea este mult mai ferma. Nu stiu daca are efect fara sport, nu ma pot pronunta in acest sens, insa pe mine cele 2 metode combinate m-au ajutat foarte mult! Mi-as fi facut abdominoplastie pentru intinderea pielei, dar nu a vrut nimeni sa imi faca..mi s-a zis ca nu e cazul si unul din doctori mi-a dat ideea cu impachetarile, bineinteles insotita de sport. Folosesc si crema anticelulitica dupa impachetare, nu stiu daca are efect impotriva celulitei, dar imi ramane pielea foarte fina si hidratata si de aceea o iubesc…nu m-a ajutat in hidratare nici o crema asa bine ca asta! Deci repet..individual nu stiu daca au efect, insa impreuna cu sportul, metodele anticelulitice si scadere in centimetri chiar au efect. Multumesc!

  2. Adauga si 6. Procedurile gen cavitatie care produc spargerea mecanica a celulelor de grasime prin diferite metode, ultrasunete, radiofrecventa, etc. Grasimea nu va pleca de pe burta decat arsa in ficat.

  3. Toate reclamele sunt niște porcarii. …alimentația corecta si sportul sunt cele mai sigure metode pt a-ti iubi corpul. …daca înveți sa-ti cunoști corpul ești pe calea cea buna și mai muncești la sala sau acasă ceva mai mult, atunci rezultatele vin si mai repede. .vorbesc din propria experiență. ….acele pastile (minune) le-am luat si eu dar rezultatul a fost unul dezastruos, dureri de cap si amețeli și nopți nedormite. ….nu recomand. ….ar trebui interzise. …mulțumim Valentin pt multe informații f bune.

  4. Am luat 7 zile slim silhouette si m-am îngrășat un kg. Specific ca nu mananc paine, dulciuri si grasimi. Totul este o minciună. Si nu pot nici sa-mi recuperez banii. Cred ca postarile pozitive despre aceasta cacialma, sunt ale celor care au legătură cu firma care distribuie.

  5. i-am cumparat sotului meu Slim Excelle crema, pt a scapa de burta inestetica… 1 luna de zile a folosit-o, de 2 ori pe zi ca in prospect, pielea se inrosea si avea efect termic ca orice alta crema antireumatica (sau pt dureri musculare) dar nici un efect de slabire…. chiar ca am luat teapa, el chiar mi-a si spus ca nu crede dar la insistentele mele … acum m-am convins ca nu merita sa dai banii pe asa ceva!!! cum au spus si altii, alimentatie corecta, sport si o gandire buna sunt cele mai potrivite si singurele care dau rezultate!

  6. dragelor, eu detin un costum pt slabit insa asta nu inseamna ca trebuie sa stai pe scaun si sa stepti sa slabesti, pt ca ala nu face nimic altceva decat sa te deshidrateze treptat prin eliminarea apei din organism. INSA : IN COMBINATIE CU SPORTUL , seturi de exercitii corespunzatoare fiecarei parti a corpului , cu o dieta normala , adica fara prajeli in exces si musai fara piper si mai putina sare … am scapat de aproximativ 30 kg intr-un an jumatate ! pt ca ma ajuta sa slabesc, ma ajuta sa imi simt corpul cald, reduce febra musculara si pentru asta eu il ador! de la 96 kg azi am 65, si continui. sa slabeste treptat, ca pielea sa aiba timp sa se refaca si sa ajunga la forma initiala, sa se stranga frumos , si folosesc otetul si lamaia atat pe piele cat si in dieta! si ajuta maxim :) in rest imi vad de viata ca orice persoana normala de varsta mea :) Asa ca succes (app si un costum chinezesc de 20 lei face minuni, nu neaparat scump.. important e sa fie plastic , sa nu treaca aerul prin el, ca sa te ajute cu ajutorul temperaturii corpului tau, sa elimini apa in exces din organism, inlocuind-o cu apa proaspata cosumata zilnic, luand astfel aportul de minerale necesare ) Pe mine ma ajuta costumul, in rest nu am incercat pilule si alte porcarele

    • dragelor, eu detin un costum pt slabit insa asta nu inseamna ca trebuie sa stai pe scaun si sa stepti sa slabesti, pt ca ala nu face nimic altceva decat sa te deshidrateze treptat prin eliminarea apei din organism. INSA : IN COMBINATIE CU SPORTUL , seturi de exercitii corespunzatoare fiecarei parti a corpului , cu o dieta normala , adica fara prajeli in exces si musai fara piper si mai putina sare … am scapat de aproximativ 30 kg intr-un an jumatate ! pt ca ma ajuta sa slabesc, ma ajuta sa imi simt corpul cald, reduce febra musculara si pentru asta eu il ador! de la 96 kg azi am 65, si continui. sa slabeste treptat, ca pielea sa aiba timp sa se refaca si sa ajunga la forma initiala, sa se stranga frumos , si folosesc otetul si lamaia atat pe piele cat si in dieta! si ajuta maxim :) in rest imi vad de viata ca orice persoana normala de varsta mea :) Asa ca succes (app si un costum chinezesc de 20 lei face minuni, nu neaparat scump.. important e sa fie plastic , sa nu treaca aerul prin el, ca sa te ajute cu ajutorul temperaturii corpului tau, sa elimini apa in exces din organism, inlocuind-o cu apa proaspata cosumata zilnic, luand astfel aportul de minerale necesare ) Pe mine ma ajuta costumul, in rest nu am incercat pilule si alte porcarele , si DA, am vergeturi, insa nu am scapat de ele cu nici un produs naturist neam.. le-am redus putin cu masaje cu ulei pt bebei si cafea macinata, nu f tare, dar se observa :)

  7. Nu inteleg de ce ai blogul plin de reclame la stimulente/mariri de penisuri si porcariii!!!

    Chiar daca articolul e ok …e plin de mizerii de reclame :(

    • Nu sunt puse de mine, nu le aleg eu. Reclamele alea imi sustin blogul, ca din pacate, romanasii vor numai mocangeli, nu ar sustine si ei calitatea. E compromisul pe care trebuie sa il fac, cu parere de rau. Si da, am continut de foarte buna calitate, dar nu as putea crea continut fara sustinerea reclamelor. As avea alternativa introducerii articolelor care pot fi citite doar contra unei taxe simbolice, taxa pe care romanii nu ar da-o :).

    • Reclamele apar in functie de ce cauti, in general, pe internet. Sunt algoritmi care invata din comportamentul user-ului. Deci nu proprietarul site-ului este vinovat. Cel care utilizeaza browser-ul.

  8. Buna!am citit si eu articolul…sunt de acord cu sportul si dietele ca am slabit 35 de kg…insa chiar daca am slabit prin sport si dieta, ceea ce m-a ajutat sa imi intind pielea si sa nu mai ramana DELOC cute pe burta a fost termocuverta si impachetarile cu parargil! Mi-am luat eu termocuverta si parargilul si mi-am facut acasa..cam 30-40 min o data la 2 zile si chiar a avut efect.

  9. Am citit ce ai scris. Descriu situația mea: am 30 de ani,1.75, 95 kg. Sunt bolnav de plămâni, sufăr de emfizem pulmonar și bronșiectazii. Am fumat 18 ani. Din cauza bolii, nu mai am rezistență la efort și obosesc foarte repede. Dacă mă pui să alerg 5 minute, mă culegi de la morgă. Cândva, în vremurile mele de glorie, eram tras pe inel. Eram student, eram petrecăreț, aveam o viață de noapte destul de activă. Ce p**a mea pot să fac să ajunga 65-70 kg în 2-3 luni în condițiile în care NU am rezistență la efort? Cum puii mei să fac să revin la forma de acum 5-10 ani ? Dacă vreau să mă însor, cine p***a mamei mele mă ia? Poate o purcică, una soră cu frigiderul, nu o p***ă aleasă. Îmi este rușine să ies din casă. Darămite să mă uit după vreuna mai cochetă….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Caut colaborator/colaboratoare

Flory Conea @ FHM Franța