Atunci când vine vorba de alimentație sănătoasă, apar o mulțime de specialiști în nutriție, apar diferite diete si regimuri alimentare. Deși pe lângă antrenor personal sunt și tehnician nutriționist, nu am fost niciodată adeptul unei diete stricte, decât atunci când a fost vorba de cazuri speciale. Mereu am susținut o alimentație echilibrată și întotdeauna am spus că dacă ești puțin la curent cu ce mișcă în zona asta, poți fi propriul tău nutriționist.
Iată mai jos 5 pași simpli către crearea propriei diete:
1. Identifică o măsură și fixează-ți un scop în baza acesteia. Poate fi indicele de masă corporală, indicele grăsimii corporale sau greutatea.
2. Identifică și implementează zilnic modalități de a mânca mai puțin și mai sănătos și de a efectua mai multe exerciții fizice.
3. Planifică-ți mesele și conținutul acestora. Micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinț, iar cina ca un om sărac.
4. Stabilește cât ar trebui să mănânci. Porții cenzurate și farfurii de mărimi moderate.
5. Găsește modalități de a nu te priva de lucrurile favorite.
Dacă urmărești acești 5 pasi, vei fi mult mai aproape de crearea propriei diete, fără să fie nevoie să apelezi la un specialist. Cuvântul de bază este echilibrul. Fără excese și fără abțineri. Mai multe sfaturi poți găsi și în “Calea spre un abdomen perfect“.
Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.
Toate bune, spor(t) în toate!
Sunt total de acord cu punctul 3.Exista oameni care nu mananca la micul dejun crezand ca asta e principala problema a cresterii in greutate,ceea ce e total gresit.