in ,

60 minute, 6 tipuri de genuflexiuni!

Am pentru fete un antrenament special, pentru fesieri și coapse. Se bazează pe diferite tipuri de genoflexiuni, mai exact șase tipuri de genuflexiuni: 60 minute, 6 tipuri de genuflexiuni!

În primul rând sunteți obligate să începeți cu o încălzire! Încălzirea ar trebui să dureze 10 minute.

După încălzire, treceți la primul exercițiu, primul tip de genoflexiune:

1. Genuflexiuni clasice, normale, cu propria greutate a corpului. Nu cred că mai au nevoie de nicio prezentare: stai dreaptă, picioarele ușor depărtate. Te lași cu spatele drept în jos, fără a ridica talpa de pe podea. Menții câteva secunde poziția, după care revii la start.

geno clasica

Execuți 6 serii a câte 60 de repetări! Iei 60 secunde pauză și treci la următorul exercițiu.

2. Genuflexiune pliometrică. Este exact ca genoflexiunea clasică, doar că execuți și o ușoară săritură. Faci genoflexiunea, când ajungi jos te înalți, sari cât poți de sus, iar la revenire aterizezi și cobori repede în genoflexiune.

geno cu saritura

Execuți 60 de secunde de astfel de sărituri continuu, apoi iei 6 minute pauză, repeți încă 60 de secunde și tot așa alternezi pauza cu antrenamentul, până ajungi la 6 serii a câte 60 de secunde. Iei 6 minute pauză și treci la următorul exercițiu.

3. Genuflexiuni pistol. Sunt genoflexiuni pe un picior, destul de solicitante, dar extrem de eficiente.

geno pistol

Execuți 6 serii a câte 6 repetări pe un picior. Iei încă 60 secunde pauză și treci la următorul exercițiu.

Pentru următoarele tipuri de genoflexiuni vei avea nevoie de accesorii: bara/halteră, ganteră și disc.

4. Genuflexiuni cu haltera/bara în spate. Sunt exact ca și genoflexiunile clasice, însă de această dată ai o bară cu greutăți în spate. ATENȚIE! Alege greutatea potrivită și asigura-te că execuți corect mișcarea, pentru a evita accidentarea!

geno cu bara

Execuți 6 serii a câte 6 repetări. Te odihnești 60 secunde și treci la următorul exercițiu.

5. Genuflexiuni cu gantera. Aceeași mișcare, doar că de data aceasta ai o ganteră în față. Vezi poza pentru detalii.

geno cu gantera

Execuți 6 serii a câte 6 repetări. Te odihnești 60 secunde și treci la următorul exercițiu.

6. Genuflexiuni cu discul. Aceeași mișcare, doar că de data aceasta ai o ganteră în față. Vezi poza pentru detalii.

geno cu discul

Execuți 6 serii a câte 6 repetări.

ATENȚIE! EXECUTĂ FIECARE EXERCIȚIU CORECT, FĂRĂ GRABĂ ȘI RESPECTĂ PAUZELE. ÎNTREGUL ANTRENAMENT NU AR TREBUI SĂ DUREZE MAI MULT DE 60 MINUTE CU TOT CU STRETCHINGUL DE LA FINAL!

sursa foto

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

6 Comments

Leave a Reply
  1. Vezi ca poti sa-ti calculezi greutatea ideala pe internet in functie de varsta, sex si inaltime. Eu am 1,56 am 50 de kg si normal ar trebui sa am 54, dar conteaza foarte mult varsta si sexul.Succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ride or die, remember?

Cu 2 euro poți să găsești un copil pierdut!