in ,

Dieta permisivă

Zi de zi apar tot felul de diete care mai de care mai drastice și mai greu de urmat până la capăt. Recent, specialiștii britanici au venit cu un nou regim alimentar menit să ajute la atingerea unei siluete de invidiat și culmea, fără prea mult efort. Nutriționiștii promit că în numai patru săptămâni ești transformat total, în bine, desigur!

Noua dietă este extrem de permisivă, asftel că se recomandă consumul de carbohidrați la fiecare masă, băutul de cafea și ciocolată caldă. Exercițiile fizice nu lipsesc din acest program, însă sunt făcute cu moderație. Regimul de patru săptămâni, conceput de un medic nutriționist în colaborare cu o specialistă în fitness, garantează rezultate vizibile în ceea ce privește scăderea în greutate. Este menit să-ți tonifice corpul și să-ți dea energie.

Iată ce cuprinde mai exact dieta denumită “The Four-Week Fitness and Food Effect”:

– consumul de carbohidraţi,

– consumul de cafea şi de ciocolată caldă,

– consumul de alimente până la atingerea sentimentului de saţietate

– efectuarea de exerciţii fizice cu moderaţie

– există trei mese principale și două gustări

– produsele bogate în zahăr și grăsimi sunt excluse

– se recomandă alimentele pe bază de cereale integrale, fructe, cartofi dulci, salate, ciocolată neagră, orez brun, peşte, iaurt şi lapte degresat.

Programul de 28 de zile include zile în care trebuie executate intensiv exerciţii de tip cardio, dar şi zile de relaxare şi o zi dedicată exerciţiilor de tip stretching. Trei zile pe săptămână sunt dedicate exercițiilor menite să tonifieze mușchii, o zi pentru cardio, două pentru relaxare și una pentru streatching.

Principiul de bază al acestei diete este să savurezi mâncarea, să mesteci de multe ori, să nu simți foamea și să nu te mai gândești la calorii. Este bine ca mâncatul să fie o experiență plăcută, de aceeas trebuie să eviți să iei masă în fața calculatorului sau o televizorului, pe fugă. Mâncând încet și mai ales conștient, cantitatea de alimente consumată este mai mică. Nu trebuie să există restricții majore în alimentație!

Eliminarea unor grupe întregi de alimente, numărarea caloriilor și restricțiile alimentare ne frustrează și de cele mai multe ori efectul yo-yo apare după întreruperea dietei, este de părere nutriționistul.

Carbohidrații nu trebuie să lipsescă de la nici o masă: cerealele integrale, orezul brun, ovăzul, pâinea neagră, quinoa sau cartofii dulci sunt alegerile perfecte, deoarece sunt sățioase, dau energie și accelerează metabolismul.

Cafea de bună calitate este plină de antioxidanți și are nenumărate beneficii pentru sănătate. Se recomandă o ceașcă înainte de antrenament pentru un plus de vigoare.

Combinația de ciocolată neagră și fructe este perfectă pentru gustarea dintre mese, la fel și o cană de ciocolată caldă. Nici somnul odihnitor, hidratarea și relaxarea nu trebuie să lipsească dacă vrei să ai un corp de invidiat.

Cum ți se pare acest regim alimentar? Merită încercat? Care dintre dietele prezentate pe site-ul valentinbosioc.com ți se potrivește.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    FullBodyIgnition – înscrieri martie

    Don’t skip breakfast! You gain up to 13kg of fat!