in

5 secrete ale culturismului natural

Ok! Te-ai decis să iei calea culturismului și vrei să fii printre puținii rămași naturali în acest minunat sport! Așadar, vei avea nevoie de câteva sfaturi esențiale, ca să știi tainele culturismului natural.

 

În primul rând felicitări că ai ales să faci sport, orice sport ar fi el. În al doilea rând, mai primește un rând de felicitări, pentru că ai luat decizia să o faci într-un mod natural. Din păcate culturismul natural este din ce în ce mai rar. E plin de falși naturali care susțin una dar fac asta. Toate federațiile de culturism, indiferent de numele pe care îl poartă, ascund faptul că majoritatea participanților sunt injectați… La nivel profesionist, steroizii fac parte din joc.

 

Am povestit aici despre diferențele dintre culturismul cu steroizi și cel natural, și mi-am motivat alegerea de a rămâne natural în joc.

 

CITEȘTE: STEROIZI VS NATURAL

 

Așadar, dacă ai luat decizia să intri în acest joc în mod natural, în primul rând știi că ai luat o decizie cel puțin sănătoasă, una care să te ferească de posibile probleme de sănătate, în al doilea rând se presupune că știi că vei avea extrem de mult de lucru și că va trebui să treci prin mult mai multe chestii nasoale și grele, față de tovarășii tăi care au ales calea “ușoară”, calea steroizilor. E clar că vei munci mai mult, vei pune masă musculară mai greu, însă în timp vei invăța exact ce trebuie să faci ca să crești în mod natural.

 

Diferența e simplă și spusă mai pe scurt, arată așa: cu steroizi crești mai repede, o iei pe scurtătură dar rămâi puțin acolo sus, apoi cobori la fel de repede cum ai urcat. Natural crești mai greu, ai drumul cel mai șlung de parcurs, însă odată ajuns sus, vei rămâne o mai lungă perioadă acolo, iar coborârea va fi mult mai lentă.

 

După o experiență de câțiva ani în această industrie, după ce am reușit să concurez și să obțin locuri bune la competiții în mod natural, mă simt în măsură să îți dau câteva sfaturi de bază pe care să le urmezi.

 

Așadar, iată 5 secrete ale culturismului natural:

1) Start bun.

E cunoscut faptul că la început se observă cele mai bune progrese. Din păcate, nu toată lumea știe să profite de acest start. Corpul nefiind obișnuit, va răspunde în primă fază excelent la orice antrenament. De aceea, e foarte important să începu cum trebuie, să găsești cel mai bun antrenament pentru tine, astfel încât să ai un progres constant și să ai un start bun, să beneficiezi de faptul că ești la început. Nu te lua după toate porcariile de pe net, fiecare om e diferit și trebuie să găsești ce e bine pentru tine. Testează, joacă-te, dar fă-o cu cap și nu uita că organismul se obișnuiește foarte repede cu aproape orice. Ține cont de asta atunci când începi acest sport!

2) Mănâncă!

E foarte simplu. Vrei să crești, trebuie să mănânci! Asta nu înseamnă că trebuie să bagi în tine junk food, dar trebuie să mănânci ceva mai mult decât o făceai înainte să te apuci de acest sport. Ai nevoie de calorii, ai nevoie de energie pentru antrenamente. Sigur, ai nevoie și de abdomen, de sixpacks, dar să știi că un sixpack arată mult mai bine dacă vine la pachet cu un corp musculos, decât atunci când ai pătrățelele la fel ca sânii femeilor supraponderale…

 

3) Odihnește-te suficient!

E cunoscut faptul că mușchiul crește când dormi! Deci nu îți neglija odihna! Și evident, somnul de noapte nu se compară cu nimic! Încearcă să dormi suficient și nu uita că există și odihna activă, care e la fel de importantă. Știu că este din ce în ce mai greu să dormim 8 ore pe noapte, dar trebuie să încercăm. Altfel, cu numai 4-5 ore dormite, nu vei avea suficientă energie pentru următorul antrenament și nici nu vei da organismului timp suficient de refacere.

 

4) Creatina

Da, ai citit bine, recomand creatina! E cel mai la îndemână supliment atunci când vine vorba de “umflat”. Trebuie însă să acorzi atenție calității și să fii atent de unde cumperi și cum o administrezi. S-au făcut foarte multe studii și s-a demonstrat că dacă e o creatină de calitate, toate antrenamentele îți vor merge mult mai bine, parametrii ți se vor îmbunătății.

P.S. Sper că dacă ai ajuns aici, nu ești unul din cei care fac regretabila confuzie între suplimente și steroizi, nu faci parte din grupul celor care consideră toate suplimentele, prafuri, sau toate suplimentele proteine… am mai avut discuția asta, nu vreau să intrăm iar în ea…

5) Ține pasul cu băieții pe ace.

Mă rog, impropriu spus să ții pasul cu ei, e cam greu, însă ideea e simplă: orice ciclu de steroizi are la bază testosteronul! Nivel crescut de testosteron înseamnă masă musculară mare. Cu toate studiile pe care le avem la îndemână, e destul de ușor să îți crești nivelul de testosteron într-un mod natural. Asigură-te că îți împingi la maxim nivelul testosteronului, și vei fi uimit de performanțele sportive.

AFLĂ NOUĂ METODE DE A-ȚI CREȘTE NIVELUL TESTOSTERONULUI ÎN MOD NATURAL

 

Așadar, ți-am prezentat 5 secrete ale culturismului natural, pe care le-am descoperit de-a lungul anilor, din experiența mea în industria fitness/wellness. Sigur, nu sunt singurele, voi mai prezenta altele și în viitoare articole.

Tu ce știi despre culturismul natural?!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Healthy weightloss: losing weight vs. losing fat

Healthy weightloss: losing weight vs. losing fat

Killer back workout – antrenament spate