in

The Purge

Am avut invitație la The Purge, însă pentru ca din păcate timpul nu mi-a permis, am avut și de data asta trimiși speciali la fața locului, mai exact, câștigătoarea concursului fulger de pe facebook, pe Mihaela Purice. Ce a avut de spus despre film? Iată mai jos…

the purge

Jumătate dramă socială, jumătate thriller, The Purge, regizat de James DeMonaco și produs de către Jason Blum of Blumhouse, folosește toate elementele pentru a crea un film care să țină în suspans până și cei mai critici spectatori, însă sfârșește prin a prezenta o violență într-o ușoară amorțire îmbrăcată, în clișee cu iz de film horror.

Dacă într-o singură noapte pe an ai putea comite orice infracţiune, de la jaf, la viol, până la crimă, fără a suporta consecinţele, ce ai face? Te-ai răzbuna pe şeful care te ţine ore suplimentare la birou, pe vecinul care ascultă muzică tare până în miez de noapte sau ai alege la întâmplare pe oricine îţi iese în cale pentru a te descărca de ură şi frustrarea acumulată într-un an întreg?

Filmul ne transpune în anul 2022, unde altundeva decât în Statele Unite? Într-o societate în care se doreşte eliminarea membrilor neproductivi şi a eliberării agresivităţii prin controlul violenţei, aceasta se manifestă fără limite, într-o singură noapte pe an, fără intervenţia salvării, poliţiei sau pompierilor care au liber până a doua zi la 7 dimineaţa, atunci când ziua a€œcuratatii sufletelor de ura” se încheie.

În această noapte presărată de violenţe, care se prezintă că o supapă legală pentru agresivitate, cunoaştem familia Sandin: James Sandin(Ethan Hawke), Mary (Lena Headey), şi cei doi copii ai lor, care se luptă cu ideea a ceea ce pot deveni, atunci când un intrus pătrunde în locuinţa lor securizată iar prin prezenţa lui siguranţa lor devine ameninţată.

Secvenţele de evenimente ce urmează pun la încercarea relaţiile intrafamiliale, dar şi principiile de viaţă după care se ghidează fiecare personaj în parte. €”Lăsați-ne să ne curăţăm!”, strigă mascaţii la uşa blindată a familiei, cerând viaţa celui care se ascunde în casa lor.

Vor trece cu bine de noaptea catharsis-ului colectiv sau trupurile lor for fi strânse dimineaţă, laolata cu zecile de corpuri care au ajutat la a€œpurificarea societatii” şi aşa zisa reducere a infracţionalităţii?

Mulțumim pentru invitație Oxygen PR & Cinema City.

Trailer:

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EXCLUSIV! Musculosul ăsta…

Enzimele – medicamentul viitorului