in ,

Trei miscari pentru un triceps mare

Probabil ca ai tras si tu putin de fiare. Sau tragi de fiare… Cu siguranta stii ca bratele iti par mari, nu datorita bicepsului ci datorita tricepsului.

Asa ca daca pana acum ai tras de tine in sala si ai lucrat bicepsul, in ideea ca iti vei face brate mari, trebuie sa iti schimbi strategia. Iti ofer mai jos 3 exercitii simple, care daca sunt lucrate cum trebuie iti vor imbunatati masa musculara la triceps, deci iti vor face bratele mult mai mari.

Recomandarea mea este sa incepi cu greutate maxima, dupa care sa treci la repetari multe pentru a pompa muschiul. Asadar, trei miscari pentru un triceps mare:

1. Impins din culcat cu bara, cu priza ingusta. Filmuletul de mai jos iti explica toate detaliile.

Recomand sa faci 3 serii a cate 8 – 10 repetari (alegi greutate mare), dupa care inca o serie cu repetari maxime, greutatea sa fie undeva la jumatatea primei alese.

Te odihnesti 60 de secunde si treci la exercitiul numarul 2.

2. Extensii cu ganterele din plan declinat. Miscarea e ca in filmuletul de mai jos.

Recomand sa alegi o greutate cu care sa poti face 12 repetari in prima serie. Faci 4 serii, la fiecare serie, executa maximul de repetari (12 la inceput, pe urma cate poti – maxim 12).

Te odihnesti 15 secunde, dupa care treci la ultimul exercitiu.

3. Pushdown cu banda elastica. Exercitiul e ca in clipul de mai jos. Cu alte cuvinte, atasezi o banda elastica de ceva deasupra capului, prinzi capetii cu cate o mana si incepi si tragi de banda, executand o miscare asemanatoare cu extensiile pentru triceps la helcometru.

Recomandarea mea esta ca, fiind ultimul exercitiu din serie, sa executi pana la 100 de repetari, in cate serii e nevoie, pana la epuizare.

Cam despre asta e vorba. Poti executa aceste trei exercitii in ziua in care faci brate (triceps) sau in oricare zi in care iti lucrezi partea superioara a corpului.

Intrebari, nelamuriri?

Toate bune, spor(t) in toate!

sursa foto.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

9 Comments

Leave a Reply
  1. Salut,am o intrebare:Eu fac pt triceps impins din culcal cu bara Z,apoi trec la flotari inverse(adaug greutati),pe urma la helcometru pana la epuizare.Fac 3 serii la primele 2 exercitii,8-10 repetari,dar NU se dezvolta capatul scurt.
    Ce pot sa fac?

  2. Salut

    Am 14 ani si as vrea sa slabesc umpic si sa pun niste muschi si ai putea sa-mi sugerezi niste exreciti pentru tot corpul si o dieta ?

  3. Ady…iti sugerez niste extensii cu cartea de gramatica in primul rand…la 14 ani nu ar trebui sa ai probleme cu diete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Probiotice

Puma Creative Factory: Love Thy Planet