in

5 motive în favoarea consumului de creatină

Deși se găsește în mod natural în organism, sportivii administrează creatină pentru calitatea ei de a îmbunătăți performanțele.

Creatina este un compus organic sintetizat în ficat, pancreas și rinichi. Organismul transformă creatina în fosfat de creatină sau fosfocreatină (PC) și o depozitează în țesuturile musculare. Așadar, iată mai jos 5 motive în favoarea consumului de creatină.

1. Creatina alungă senzația de oboseală, astfel vei avea mai multă energie în timpul antrenamentelor!

În timpul antrenamentelor, creatina din mușchi este folosită de organism ca sursa de energie. Poate ți-ai dat seama și tu, dar în timpul antrenamentelor dure se pierde din energie. Creatina influențează regenerarea adenozinei trifosfat și al ATP-ului, principalele surse de energie folosite de mușchi, alungând astfel senzația de oboseala și starea
de somnolență. Energia sporită va determina dezvoltarea forței!

010

CITEȘTE CELELALTE MOTIVE AICI (CONTINUARE).

Pentru întrebări, nelămuriri, doleanțe și altele te aștept cu un comentariu la acest articol sau pe pagina cu întrebări și răspunsuri, pe facebook, twitter, youtube, instagram. Dacă vrei să afli imediat cum scriu ceva, îți recomand să te abonezi fie prin mail, fie prin RSS. Dacă vrei broșura “Mituri despre abdomen”, îți recomand să te înscrii la newsletter pentru a intra în posesia ei GRATUIT! Dacă vrei să mă ai ca antrenor personal, contactează-mă.

Toate bune, spor(t) în toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

3 Comments

Leave a Reply
  1. Adenozintrifosfatul este o parte din acizii nucleici ADN și ARN, fiind compus din trifosfat, adenină și riboză (o pentoză). Este acumulatorul de enegie necesară celulei prin înmagazinarea și conversia energiei celulare după necesitățile metabolice.
    Este folosit în procesele de contracție musculara, transport activ și facilitat și în general în procesele fiziologice consumatoare de energie (endergonice)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 în 13

OFERTĂ! Convenția Internațională de Fitness 2014 (prețuri speciale)