in ,

Antrenament uragan

Daca tot isi face loc in viata noastra Irene, am zis ca ar fi misto sa incercam si noi (baietii) un antrenament rapid, unul de tip uragan.

Nu stiu cati dintre voi ati auzit de Martin Rooney. Gagiul la 37 de ani este unul dintre antrenorii de top ai lumii, are niste antrenamente ucigase si a lucrat cu atleti importanti, cu luptatori si cu jucatori din diferite sporturi.

Inspirat de el am reusit sa realizez (pe incercate) trei seturi de exercitii de tip uragan, adica intense, scurte si care te rup. Principiul este acelasi ca si la antrenamentul de 15 minute cu cele 3 exercitii.

Voi prezenta cele trei seturi separat, cate un set pe articol. Nu toate vor fi posibile de executat in casa, insa sunt excelente toate ;)

Exercitiul 1. Saritura cu coarda – Sariti coarda cum puteti (cu ambele picioare o data sau alternativ) la cea mai mare intensitate timp de 60 de secunde continuu.

Exercitiul 2. Stepup – Pui in fata ta un obstacol (treapta, banca, scaun, bordura) suficient de inalt astfel incat atunci cand pasesti cu piciorul stang pe el sa ai un unghi de 90 de grade la genunchi. Te impingi in calcai ca si cum ai urca scarile, pana cand esti cu ambele picioare pe obstacol. Cobori de pe obstacol cu piciorul cu care ai inceput, il aduci si pe celalalt, apoi repeti miscarea incepand cu dreptul. Continua sa alternezi miscarea astfel, timp de 60 de secunde fara oprire.

Exercitiul 3. Crunch cu mingea medicinala – Daca nu ai o minge medicinala, poti folosi orice alt obiect, de greutate potrivita. Faceti crunchuri clasice cu greutate pe piept, timp de 60 de secunde continuu.

Exercitiul 4. Flotari – Executa cate flotari poti (CORECTE) timp de un minut.

Exercitiul 5. Fandari inainte. – Executa cate fandari poti (CORECTE) timp de un minut, pe ambele picioare.

ATENTIE! Toate exercitiile le vei executa numai dupa o incalzire de cateva minute. Le faci pe toate 5 intr-un circuit continuu fara pauza. Dupa ce le-ai terminat pe toate 5 iei pauza aproximativ 2 minute, dupa care reiei circuitul. Faci cel putin 3 astfel de repetari.

Fa astfel de circuite de cel putin 2 ori pe saptamana. Daca faci sala, fa circuitele in zilele libere, daca nu faci sala iti recomand sa le executi de 3 ori pe saptamana, o zi da, una nu.

Spor si succes!

P.S. Aboneaza-te la feed si da LIKE pe pagina mea sportiva de facebook (acolo mai postez cateva chestii care nu sunt pe blog) pentru a fi mereu la curent cu ce public. Urmeaza inca doua astfel de antrenamente uragan :D.

Fetele au deja 3 seturi perfecte de exercitii, numai bune de facut acasa.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

5 Comments

Leave a Reply
  1. Am 16 ani 1.70 aproape si nu sunt foarte masivi..sunt cam slab am undeva la 60-65 de kg as vrea sa devin mai solid etc sunt bune aceste exercitii ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Timisoara – un oras frumos (timelapse)

Muzica din Grey’s Anatomy / Grey’s Anatomy Soundtrack