in ,

Aqua Cycling

Noutate în materie de fitness! Cu Aqua-cycling arzi rapid grăsimile și dezvolți masă musculară.

Aqua-cycling sau Aqua spinning este o formă de antrenament subacvatic, mai exact pedalezi cu apa până la nivelul taliei pe o bicicletă staționară. Reprezintă o îmbinare între o clasă de yoga ( relaxează trupul și mintea) și o clasă de indoor cycling clasic.

Ciclismul pe bicicleta staționară în apă este renumit pentru arderea rapidă a grăsimilor, dezvoltarea masei musculare şi îmbunătăţirea circulaţiei. Această formă de antrenament este adresată tuturor doritorilor, nu ține cont de vârstă, sex și nici de condiția fizică.

Practicarea acestui sport este benefic în special pentru persoanele care au suferit diverse accidentări, deoarece impactul asupra articulaţiilor este extrem de redus și ajută enorm la recuperare.

Acest sport inovator are multiple beneficii, cel puțin așa susțin promoterii lui:

– este solicitant și de aceea caloriile sunt arse rapid

– reduce inestetica celulită

– te ajută să scapi de kilogramele nedorite și să-ți dezvolți musculatura

– îmbunătățește circulația sângelui

– nu faci febră musculară

– te relaxezi în apă și ai parte de un somn odihnitor

– efectul de masaj al apei îmbunătăţeşte forma coapselor şi a şezutului

– se tonifiază musculatura picioarelor, braţelor, abdomenului şi spatelui

– apa are efecte terapeutice asupra organismului

– la finalul ședinței te simți energizat și plin de viață

La orele de antrenament de aqua-cycling pe bicicleta acvatică exerciţiile sunt acompaniate de ritmuri muzicale, iar antrenorii bine instruiți știu cum să te motiveze și să creeze o atmosferă plăcută. Pentru un plus de greutate se utilizează şi gantere de apă sau greutăţi pentru picioare. Marele avantaj al mişcărilor din apă este acela că exerciţiile simple au un efect sporit de antrenare datorită forţei de susţinere şi rezistenţă înaltă a apei, astfel că în apă rezistenţa este de până la 15 ori mai mare decât pe uscat.

Clasa de aqua-cycling durează 45 de minute, se desfășoară în piscină și se ard aproximativ 800 de calorii. Fitnessul acvatic a luat naștere în Statele Unite, devenind popular și în Europa. Recent a fost introdus și în România și se pare că este trendul acestui an în materie de mișcare.

Ai încerca acest nou sport?

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZrnEXK0TUD8

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

One Comment

Leave a Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    How to do JUMPING STARS

    The Path To Perfect ABS