in

Atenție la iaurtul cu fructe de pe piața din RO

Iaurtul este un aliment cu adevărat benefic pentru sănătate (poate fi consumat la orice vârstă și este ideal în curele de slăbire).Un rol foarte important al iaurtului în dietă este menţinerea unei flore intestinale echilibrate, de aceea specialiștii în nutriție, diabet și boli metabolice recomandă consumul zilnic de iaurt.

 

Se pare că lipsa acestui produs din alimentaţie creşte riscul: de diabet zaharat de tip II, îmbolnăvirii aparatului digestiv, apariției unui deficit global de calciu în organism, distrugerii florei intestinale. Sindromul intestinului iritabil, o boală frecventă și “modernă” este un alt “inconveniet” cauzat de absența iaurtului din meniul zilnic.

 

Acum, cunoscând numeroasele avantaje ale consumului regulat de iaurt, trebuie să atragem atenția asupra faptului că nu orice tip de iaurt este benefic organismului. Astfel, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe etichetele produselor tip iaurt cu fructe ce se regăsesc pe piața din România, pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie făcută în cunoștință de cauză.

 

În cadrul studiului au fost analizate 41 de produse tip iaurt cu fructe, achiziționate în mod aleatoriu din supermarket-urile de pe teritoriul țării, în ianuarie 2015.
În urma analizei s-au constatat următoarele :

– produsele analizate au avut în conținutul lor între 0 și 6 E-uri

– 37,14% dintre iaurturi nu conțin niciun E

– 39,02% – conțin unul sau două E-uri

– 14,63% dintre iaurturi conțin trei E-uri

 

Dintre cele 41 de iaurturi 83,3% conțin zahăr și au în conținutul lor arome de diferite fructe. S-a remarcat faptul că doar pe aproximativ 70,73% dintre etichete scrie explicit procentul de fruct pe care iaurtul respectiv îl conține, iar pe aproximativ 12,19% dintre cazuri apare simplu sintagma “preparat sau conținut de fruct” fără a se specifica și procentul acestuia. Pe lângă menționarea conținutului de fruct, pe 45% din etichetele iaurturilor apare specificat folosirea sucului din diferite fructe, provenit din concentrat sau nu.

 

Alege înțelept! Citește cu atenție eticheta!

 

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Înotul: sportul suprem pentru o viață lungă și un trup armonios

FBI – FullBodyIgnition – august