in

Trambulina – cadoul potrivit pentru copilul tau

Trambulinele sunt prezente mai peste tot, de la locuri de joaca de interior si de exterior, in parcuri si din ce in ce mai des chiar si in gradinile caselor. In ultima perioada au devenit foarte populare, prin prisma faptului ca din ce in ce mai des parintii aleg sa le ofere celor mici aceasta alternativa perfecta la locurile de joaca.

Achizitionarea trambulinei potrivite

Marimea trambulinei trebuie sa corespunda varstei copiilor. Trambulinele mari sunt in general potrivite pentru copiii de 6 ani sau mai mari de aceasta varsta. Apoi trebuie sa verificati spatiul unde vreti sa o amplasati si sa-l masurati. Diametrul total al unei trambuline rotunde este dimensiunea. Ar trebui sa va asigurati ca aveti cel putin 2,5 m de spatiu liber in jurul trambulinei. Daca utilizati o incinta, aceasta poate fi redusa la aproximativ 1 m. Nu pozitionati trambulina direct langa gard sau pe partea laterala a casei. Trebuie sa existe un spatiu destul de mare.

Asezati trambulina pe teren moale

In mod ideal, trambulina trebuie sa fie asezata pe teren moale pentru a absorbi energia de impact. Probabil cea mai buna suprafata este una moale, iar absorbtia de energie va asigura un drenaj bun si impiedica cresterea buruienilor. De asemenea, nu este nevoie sa taiati iarba dedesubt. Ar trebui sa evitati suprafetele dure precum betonul sau asfaltul. Trambulinele sunt proiectate pentru a fi instalate pe loc drept. In cazul in care trambulina este asezata in panta, nu veti putea sari cum trebuie si exista riscul de a va rani. Pentru a sari in siguranta trebuie sa aveti o pozitie optima. Incercati sa asezati trambulina astfel incat sa stea cat mai dreapta posibil. Daca acestea sunt singura posibilitate, atunci o imprejmuire a trambulinei este o necesitate. Incercati sa puneti niste covorase moi in jurul zonei de intrare la trambulina. De asemenea, veti avea nevoie de niste picioare de cauciuc pentru a le pune sub picioarele in forma de U ale trambulinei pentru a absorbi energia de impact. Daca puneti trambulina pe iarba, va trebui sa mutati trambulina pentru a taia iarba de dedesubt.

Distractie sigura

Copiii nu sunt intotdeauna in siguranta. Cand parintii nu sunt prin preajma, pot intra in tot felul de necazuri. Dar o trambulina inSPORTline este! Trambulina este darul care le ofera copiilor distractie, iar dumnevoastra liniste.in plus, o trambulina este darul care va rezista ani de zile si de care copiii nu se vor plictisi prea repede. Trambulina este un dar proiectat sa ofere siguranta utilizatorilor, intrucat la fabricarea sa au fost folosite doar materiale de cea mai buna calitate, astfel incat copiii dvs. sa se poata juca in aer liber, in deplina siguranta, in fiecare an, pe tot parcursul anului. Trambulina poate fi folosita nu doar in sezonul de vara. Chiar daca este zapada si frig, copiii tot pot sari pe trambulina. Ei pot face oameni de zapada pe covor, bulgari de zapada si, desigur, sa sara. Modul in care este proiectata trambulina le permite copiilor sa o foloseasca chiar si pe timpul iernii, cand este frig si zapada.

Beneficii pentru sanatate

Saritul pe trambulina imbunatateste coordonarea, intareste oasele si este benefic pentru inima. Exista o multime de beneficii pentru sanatate ale saritului pe o trambulina. Cei mici au o sursa de energie nesfarsita. Sarind pe trambulina ei isi vor consuma energia facand exercitii ore intregi. Consumandu-si energia vor dormi mai bine. In plus, va vor oferi dvs. ceva timp extra. In calitate de parinte, doriti sa oferiti copilului mai multe oportunitati de invatare. Stiati ca studiile arata ca activitatea fizica regulata sprijina dezvoltarea creierului copilului prin imbunatatirea memoriei, a concentrarii si a perspectivelor pozitive? Cercetatorii au descoperit ca acei copii care alearga timp de 15-45 de minute inainte de scoala sunt mai putin distrasi si mai atenti la scoala. Lasati copiii sa sara pe trambulina timp de 10 minute dimineata inainte de scoala. Saritul pe trambulina ii va revigora mental si fizic si ii va pregati pentru o noua zi de studiu.

 

Distractie pentru intreaga familie

Copiii iubesc trambulinele, dar ele sunt la fel de distractive si pentru adulti. Odata achizitionata, trambulina poate fi folosita zilnic pentru a face exercitii fizice, pentru a reduce stresul. Ea poate deveni un mijloc de a va petrece putin timp in aer liber cu intreaga familie. Puteti stabili un set de provocari pentru a vedea cine poate face cele mai multe sarituri intr-un minut. Trambulina este darul pentru intreaga familie. Iar daca vreti sa faceti exercitii in aer liber pentru a respira aer proaspat, saritul pe trambulina este solutia. Zece minute de sarituri pe trambulina sunt mai benefice pentru sanatate decat 30 de minute de jogging.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Pros and Cons of Workout Programs When Trying to Get Fit

Top 4 Healthy Cakes to Give your Parents a Healthy Life