in

De ce să faci mai des băi cu sare

Există nenumărate motive pentru care ar trebui să te bucuri mai des de băile cu sare. Iată câteva dintre acestea!

Apa cu sare are numeroase proprietăți benefice dacă este utilizată în forma sa pură, fără adaosuri de arome, spumant sau săpun. Acest amestec este foarte bogat în minerale și substanțe nutritive care contribuie din plin la sănătatea și întinerirea pielii și a întregului organism. Dacă apa este suficient de caldă, toate sărurile minerale sunt absorbite ușor prin pori și astfel pătrund în profunzimea stratului de piele, oferind hidratare din plin. Pielea ta va fi mai catifelată și mult mai fină la atingere.

Este cunoscut faptul că băile cu sare sunt un remediu extrem de eficient împotriva ridurilor și chiar a micilor cicatrici. Utilizate în mod regulat acestea pot contribui la păstrarea elasticității pielii și la îndepărtarea toxinelor. Sarea are proprietatea de a scoate bacteriile la suprafața stratului de piele, astfel îndepărtând toată murdăria acumulată pe parcursul unei zile. Totodată, datorită caracterului alcalin, sarea va ajuta la reducerea acidității și la menținerea unui nivel echilibrat al PH-ului.

Pe lângă menținerea supleții pielii, băile cu sare reprezintă un puternic adjuvant în numeroase afecțiuni. Insomnia va fi ușor înlăturată dacă faci astfel de băi în mod regulat, iar durerile de oase, mușchi și tendoane vor dispărea ca prin minune. Desigur, în cazurile grave, este absolut necesar să consulți medicul specialist pentru a primi un tratament adecvat. Totuși, baia cu sare te poate ajuta să îți revii pe moment. Combinația de apă caldă și sare ameliorează și febra musculară, așa că nu ezita să te relaxezi în cadă după un antrenament istovitor.

Este bine de știut că aceste băi îți vor oferi o stare psihică mai bună, te vor binedispune și te vor liniști. Secretul este ca apa să nu fie foarte fierbinte, iar cantitatea de sare să fie de aproximativ 2 căni la o cadă. Caută în magazinele de tip plafar sare Epsom. Aceasta este foarte bogată în nutrienți și minerale necesare organismului și are o acțiune mai puternică decât cea a sării obișnuite.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scapă de răceală mai rapid ca niciodată cu această plantă!

Detoxifierea prin post: ajută-ți organismul!