in , , ,

De ce ai nevoie de un antrenor personal?

Ce inseamna pentru tine sport? De ce vrei sa practici sport? Faci sport pentru a slabi? Pentru a te mentine in forma? Faci sport pentru tine sau pentru cei din jurul tau?

Unde practici sport? In sala, in aer liber, acasa? Ce tip de sport practici?

Raspunsul la aceste intrebari este unul simplu: sportul inseamna sanatate! Faci sport (indiferent ce sport) pentru tine, pentru sanatatea ta. Daca esti sanatos, e clar ca arati si bine. Nu conteaza unde faci sport, conteaza sa il faci. Conteaza sa faci sport cu cap si corect.

Sunt in lumea sportului comercial de vreo 15 ani si am inteles ce inseamna sportul cu adevarat. Inca mai exista in unele minti ideea ca trebuie sa tragi de tine sa te faci mareeee. Nu conteaza cat de mare esti, conteaza cat de bine arati si mai ales cat de sanatos esti.

Vreau sa vorbesc putin despre necesitatea unui antrenor personal, pe care romanii in general il concep ca pe ceva prea scump si de care nu au nevoie. Ce inseamna antrenor personal? Inseamna un om care stie exact ce ai tu nevoie si indiferent de ramura sportiva si de targeturi, omul ala sa iti ofere tie rezultatele dorite, intr-un mod natural si sanatos. Un antrenor personal bun trebuie sa stie sa iti personalizeze antrenamentul astfel incat sa ajungi la rezultate optime in cel mai scurt timp.

Sunt multi care merg in sali si spun “eu nu am nevoie de asta, ce eu nu stiu sa imping la piept si sa fac ceva biceps?!”… Vreau sa iti ofer, pe scurt, cateva motive bine intemeiate pentru care ai nevoie de un antrenor personal:

– Un antrenor personal te va motiva. Oricat de greu iti este inainte, in timpul sau dupa antrenament, un antrenor personal bun va gasi intotdeauna in tine resurse si te va motiva sa continui.
– Programul individualizat, personalizat. Fiecare om, fiecare individ in parte este diferit. De aceea, un antrenor personal bun iti va aranja programul in functie de anumiti parametric si de obiectiv.
– Un antrenor personal bun iti ofera eficienta. Lucrand dupa un progam bine definit, un program aranjat pentru tine, vei avea rezultate bune si nu vei ramane la acelasi punct. Asta iti poate oferi doar un antrenor personal bun.
– Un antrenor personal bun te va ajuta sa deprinzi executia corecta a exercitiilor. Degeaba cunosti exercitiile si cunosti in mare ce fac ele, daca nu le executi corect. Antrenorul personal asta te va ajuta sa faci. Va avea grija de sanatatea ta, deci va avea grija la executia corecta a exercitiilor. Una dintre regulile unui bun antrenor personal este aceea de a mentine, chiar imbunatati starea de sanatate a clientului. Deci cu siguranta va avea grija sa executi corect antrenamentul.
– Un antrenor personal bun trebuie sa stie sa depaseasca momentele de stagnare care intervin inevitabil.
– Antrenorul personal experimentat trebuie sa evite accidentarile, trebuie sa fie atent la siguranta ta.
– Un antrenor personal bun trebuie sa iti poata personaliza un antrenament, indiferent de locul unde te poti antrena si indiferent de timpul pe care il ai la dispozitie.
– Antrenorul personal bun nu vrea sa creeze dependenta. Nu te vrea cat mai mult timp langa el ca sa isi asigure un venit constant. El te invata sa ai grija de tine, te invata sa lucrezi corect si eficient, astfel incat, daca iti doresti, sa poti lucra singur.
– Antrenorul personal bun iti devine confident si prieten (in limite). Te va consilia si in alte probleme, nu doar in cele de alimentatie si sport.
– Un antrenor personal bun va face ca antrenamentele sa nu mai para o povara, sa fie distractive si amuzante, dar eficiente in acelasi timp.

Cam astea sunt, pe scurt motivele pentru care sa apelezi la un antrenor personal bun. Desi initial gandul te duce la un pret mare, daca vei sta sa analizezi argumentele si contraargumentele, vei observa ca de fapt vei economisi timp si bani apeland la un specialist.

Bun, si cum il aleg eu pe cel bun? – Probabil iti vei pune intrebarea asta. Pai aici e foarte simplu: nu actele fac diferenta. Mai exact, nu trebuie sa te lasi impresionat de certificate si diplome. Sigur ca ele atesta certificarea antrenorului respectiv, sigur ca sunt bune acolo, insa testul suprem se face prin experienta, experimentare si rezultate. Alegi antrenorul in functie de recomandari, in functie de rezultatele pe care le are cu oamenii, in functie de cum arata, in functie de ce stie, indiferent daca are sau nu actele respective. Sunt un plus, dar nu sunt un necesar, cred eu.

Daca vine vorba de mine, pot sa spun ca am rezultate excelente cu oamenii cu care lucrez. Am lucrat, lucrez si voi lucra cu persoane mai mult sau mai putin publice, care pot oricand confirma :).

Pentru detalii te astept pe blog, facebook, twitter sau youtube. Daca vrei informatii suplimentare, contacteaza-ma!

Un antrenor personal iti poate oferi:
– slabire
– tonifiere musculatura
– crestere masa musculara
– pregatire pentru o proba sportiva
– crestere rezistenta
– crestere viteza
– refacere dupa o accidentare
– schimbare stil de viata
– alegerea unui stil de viata echilibrat si sanatos

Pentru cele mai bune rezultate, indiferent de domeniu, ai nevoie de un specialist. Chiar daca iti poti schimba singur un bec, ai nevoie de un electrician ca sa iti schimbe intreaga retea electrica. Chiar daca te descurci sa inlocuiesti un robinet stricat, ai nevoie de un instalator pentru a schimba intreaga instalatie. Chiar daca tu stii cu ce se mananca sportul, chiar daca stii sa faci sport si iti place miscarea, ai nevoie de un antrenor personal pentru ca efortul tau fizic sa dea cele mai bune rezultate. In orice domeniu e nevoie de un specialist. In sport/wellness, specialistul e instructorul de fitness, antrenorul personal.

Toate bune, spor(t) in toate!

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

19 Comments

Leave a Reply
  1. Respect din partea mea pentru articolul asta…toata treaba este sa gasesti un antrenor bun (am vazut ca si tu ai pus accentul pe asta in articol) pentru ca sunt multi “antrenori” care nu-si dau interesul. Cam cat costa un antrenor pe luna ? Si eu fac sala …nu la un nivel ridicat….cat sa ma intretin ….si m-ar interesa un antrenor insa nu cred ca imi permit.

  2. Este tot mai bine sa ai un antrenor personal, asta daca iti si permiti si desigur daca simti si nevoia.
    Degeaba ai tu un minunat antrenor personal daca tu nu iti doresti sa realizezi vrun progres, vro evolutie.

    In general sportul tine de tarie, deci mereu va fi nevoie de cineva mai tare, cineva mai impunator pentru a realiza un adevarat progres.
    Putini sunt aceia ce se pot motiva singuri…
    Cel putin asta-i parerea mea.

  3. Prin intermediul unui alt blog am dat de tine si de blog-ul tau si am cateva cunostinte care fac de ceva timp exercitii motivati de perseverenta pe care le-o induci. Felicitari pentru ceea ce ai realizat si ce vei face mult timpde acum inainte!

  4. tocmai am avut un schimb de replici cu partenerul meu ..motivul fiind subiectul discutat de tine mai sus..eu imi doresc sa imi modelez corpul cu un antrenor personal,un specialist iar el spunea sa imi fac un abonament ca oricum e un antrenor sa ma ajute..cu siguranta ma va ajuta sa nu imi scap greutatitle in cap sau sa imi prind urechile la aparate..eu imi doresc sa imi modelez corpul foarte frumos ..sunt sigura ca doar cu un antrenor personal voi reusi ..tu ce parere ai ?

    • Pai in unele sali nu exista deloc indrumatori generali. Iar chestia cu “oricum e un antrenor sa te ajute” e veche si nu te mai ajuta nimeni…in sali aia sunt indrumatori generali, si exact cum ai spus tu, te ajuta sa nu te lovesti si atat. Pe cand antrenorul personal iti personalizeaza programul.

      Daca esti din Bucuresti, hai sa vedem ce facem sa fie bine ;)

  5. M-ar interesa sa zic asa o “colaborare” ma chinui sa slabesc dar sportul nu prea este prietenul meu, as dorii sa stiu ce tarif ai sau cum am putea lua legatura?

  6. Pentru un sprotiv si daca nu este de performanta, un trainer personal este mai mult decat necesar.
    Eu fac sala de cativa ani deja, iar la inceput aveam un partener cu care eram la concurenta si ne si ajutam reciproc la seriile maximale.
    Acum de cand nu mai am partener pot spune ca nu mai am forta de odinioara deoarece nu mai sunt atat de motivat. Tarinerul personal insa mi-a trezit motivatia iar acum fac progrese lunar.

  7. Trebuie sa stea cineva sa-ti arate cum se fac exercitiile in mod cat mai exact si eficient.
    Tot respectul meu pentru cei care fac si din pasiune asta pe langa cel financiar.
    Chiar as vrea Vali daca se poate in masura timpului sa ne intalnim pentru cateva sedinte.

    Stima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre daruire si pasiune (Fitness Urban)

Ce se intampla cu marii sportivi dupa ce cariera lor se incheie?