in ,

Detoxifierea prin post: ajută-ți organismul!

Detoxifierea prin post are un rol foarte important și te ajută să te simți mult mai bine, să dai corpului tău un restart. Iată cum poți să-ți ajuți organismul în această perioadă!

Trebuie să știi că in perioada postului nu îți ajuți numai sufletul și mintea, ci și trupul. Această cură de detoxifiere are un rol foarte important și nu ar trebui trecută cu vederea. Nu în zadar marile posturi din calendarul creștin ortodox corespund anumitor perioade în care corpul necesită eliberarea toxinelor (ieșirea din sezonul rece și intrarea în sezonul rece). Nu este suficient să elimini produsele de orgine animală din dieta ta zilnică, ci trebuie să acorzi o atenție sporită alimentelor pe care le consumi și modului în care le combini.

Este indicat ca din meniul tău zilnic să nu lipsească proteinele vegetale, așadar ar trebui să consumi ciuperci, fasole, mazăre și linte. Carbohidrații au și ei un rol esențial, așa că axează-te pe cereale integrale și orez integral. Încearcă să te rezumi la cantități moderate. Evită pâinea albă, biscuiții, pateurile de post, dulciurile de patiserie și margarina. Uleiul de măsline și cel de cocos sunt două grăsimi vegetale care trebuie să facă parte din alimentația ta.

Consumă cât mai multe verdețuri și legume crude. Axează-te pe salate, supe, ciorbe și tocănițe și adaugă condimente naturale pentru a oferi mâncărurilor un gust deosebit. Pe lângă arome, acestea îți oferă numeroase beneficii precum stimularea metabolismului și îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar. Nu uita să consumi multe lichide. Sucurile naturale și ceaiurile sunt foarte indicate, căci favorizează detoxifierea și îți oferă aportul necesar de nutrienți. Postul presupune și reducerea cantității de alimente consumate, așa că încearcă să îți diminuezi ușor porțiile și să ai mese regulate.

Încearcă să păstrezi un echilibru între minte și trup în această perioadă și concentrează-te pe curățarea fizică și emoțională. Pune-ți ordine în gânduri, încearcă să abodezi orice situația cu calmitate, citește și roagă-te mai mult. În acest fel te vei putea elibera de energiile negative și stres și vei fi pregătit de sărbătorile minunate care urmează.

Written by Valentin Bosioc

Valentin Bosioc - wellness specialist, certified personal trainer, certified fitness instructor, celebrity trainer, Musclemania Champion, Ninja Warrior Semifinalist, world wide motivator!

2 Comments

Leave a Reply
  1. Eu am luat intr-o perioada niste suplimente untoxin pentru detoxifiere. Nu au facut minuni, dar au ajutat. De cativa ani doar am grija la alimentatie, nu am mai luat pilule :)

  2. Suplimentele pentru detoxifiere sunt utile cu conditia sa se faca mult sport. Fara sport e foarte greu sa reusesti sa iti detoxifici organismul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De ce să faci mai des băi cu sare

15 Unbelievably Cute Photos Of Kids That Will Make You Cry